ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιοελληνικοί μύθοι

αρχαιοελληνικοί-μύθοι-216329

Το τέταρτο ετήσιο πενθήμερο θερινό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες θα πραγματοποιηθεί από την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου με τίτλο «Ζώντας τη φύση των μύθων μέσα στη φύση – Αρχαιοελληνικοί μύθοι στη σύγχρονη πραγματικότητα –στο θέατρο-στη Λογοτεχνία» στη Θεατρική Πλαγιά Ζαγοράς Πηλίου από τις 16 έως και 20 Αυγούστου.

Στο σεμινάριο θα ασχοληθούμε με θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικές δράσεις σε ένα κτήμα που πέρυσι ζωντάνεψαν και αναβίωσαν ο Χείρωνας με τον Αχιλλέα και την Θέτιδα, η Μήδεια, ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, η Λερναία Ύδρα και ο Μινώταυρος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να έρθουν σε επαφή με την χαρά της δημιουργίας, την αίσθηση της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της έκφρασης και της δοτικότητας, της αυτονομίας και της διαδραστικότητας και φυσικά του θεατρικού παιχνιδιού.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να φέρει τους συμμετέχοντες κοντά στην φύση, να ενεργοποιήσει της πέντε αισθήσεις μας σε σχέση με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης , να μας εξελίξει ως προσωπικότητες, να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε και να αποκωδικοποιήσουμε την συμβολική μας σκέψη, να αναπτύξει το ομαδικό πνεύμα, αλλά και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές θεατρικού παιχνιδιού, έκφρασης αλλά και λύτρωσης. Είναι ακριβώς αυτές οι προσπάθειες που καθορίζουν τελικά τη ζωή μας.

«Μέσα από την επαφή μας με την φύση και τις ιδιαίτερες καινοτόμες μεθοδολογίες του Θεατρικού Παιχνιδιού, εκτός πολλών άλλων, αναζητούμε ,ανακαλύπτουμε αλλά κυρίως βιώνουμε τους δρόμους της έκφρασης και της συνειδητοποίησης. Αλληλεπιδρούμε με ανθρώπους αλλά και με έννοιες. Χρησιμοποιούμε συμβολισμούς και εξερευνούμε τις προσωπικές μας Αλήθειες, τον εαυτό και τις μάσκες που φοράμε καθημερινά κρύβοντας την αλήθεια μας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Όπως είπε και ο Κοινωνικός Αναλυτής Έριχ Φρόμ «Είμαστε μια κοινωνία ασύλληπτα δυστυχισμένων ανθρώπων : μοναχικοί, αγχώδεις, καταπιεσμένοι, καταστροφικοί, εξαρτημένοι – άνθρωποι που νιώθουμε ευχαρίστηση όταν σκοτώνουμε την ώρα μας, που τόσο σκληρά προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε.» Η ομάδα μας απαρτίζετε από ανθρώπους που χρησιμοποιούμε τον χρόνο μας διαφορετικά. Κοινός μας άξονας είναι η επιθυμία της δημιουργικής και εκφραστικής πραγμάτωσης παίζοντας και ανακαλύπτοντας το παιδί, ηθοποιό, καλλιτέχνη μέσα μας.

Βασικός εμψυχωτής ο Λάκης Κουρετζής (Παιδαγωγός-Σκηνοθέτης-Συγγραφέας, επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικός σε θέματα αισθητικής παιδείας και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης. Σπούδασε Ψυχολογία της Παιδαγωγικής, Αισθητική αγωγή και έκφραση του απιδιού, Θέατρο και ειδικά: Παιδαγωγική θεάτρου, Σωματική έκφραση και ψυχοδυναμική του ηθοποιού, Σημειολογική και αισθητική ανάλυση της θεατρικής πράξης στην Αυστρία-Ελβετία-Γερμανία).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Όλγα Σταροπούλου στο τηλέφωνο 6937-649140 begin_of_the_skype_highlighting 6937-649140 end_of_the_skype_highlighting και την Κερασία Καρανίκου στο τηλέφωνο 6957087320 begin_of_the_skype_highlighting 6957087320 end_of_the_skype_highlighting και στο e-mail [email protected].

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου