ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας συναντά τον Βασίλη Καζούλη

ο-φίλιππος-πλιάτσικας-συναντά-τον-βασ-851206

Ο δημοφιλής Φίλιππος Πλιάτσικας θα εμφανιστεί απόψε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, προκειμένου να παρουσιάσει μαζί με τον Βασίλη Καζούλη, τις επιτυχίες της μακράς του μουσικής διαδρομής, ενώπιον των φιλόμουσων της περιοχής. Η Arctos productions και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου που συναποφάσισαν την μεταφορά της συναυλίας σήμερα, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα, εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τις βαθιές τους ευαισθησίες. Η συναυλία έκπληξη της Arctos productionς, που “φιλοξενείται” απόψε στον Βόλο, είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και αποσπά τα ενθουσιώδη σχόλια των φίλων της μουσικής άποψης των δύο καλλιτεχνών. Βασικός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής του εμπορικότερου συγκροτήματος όλων των εποχών στην Ελλάδα, των “Πυξ Λαξ”, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, έχει γράψει ή ερμηνεύσει τραγούδια όπως: “Παλιές αγάπες”, “ Μοναξιά μου όλα”, “Επαψες αγάπη να θυμίζεις”, “Ολο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω”, “Για κείνη μη μου λες”, “Δεν θα δακρύσω”, “Γιατί”, “Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ”, “Τι είναι αυτό που μας ενώνει” κ.α. Μετά το σταμάτημα των “Πυξ Λαξ το Σεπτέμβρη του 2004, οι προσωπικοί δίσκοι που ακολούθησαν «Τι δεν έμαθε ο θεός (2005)» και η ζωντανή ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Ταξιδεύοντας με άλλο ήχο (2006)» στέφθηκαν από ανάλογη εμπορική επιτυχία και έγιναν χρυσοί. Το ίδιο συμβαίνει και στις live εμφανίσεις, είτε τις προσωπικές είτε στις συνεργασίες του όπως με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Διονύση Τσακνή που περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα για ενάμιση χρόνο και έκλεισαν με μια εντυπωσιακή παράσταση, η οποία έγινε στον Ζυγό και ονομάστηκε «25 χρόνια το δικό μας ροκ». Το ίδιο συνέβη και με τον Μ. Φάμελλο, τους ΟΝΑΡ και την Ευσταθία το καλοκαίρι του 2006. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά ή συναυλιακά με καλλιτέχνες απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: R.E.M., Sting, I. Mouvrini, Eric Burton, Mark Almond, Gordon Gano (Violent Femmes), Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Μητροπάνο και άλλους.
Το Φεβρουάριο του 2007 κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος για τον οποίο καλύτερα να παραθέσουμε ένα πολύ μικρό σημείωμα που έγραψε ο ίδιος : «Κάποιες φορές αισθάνεσαι ότι σε αφορούν όλα. Ένα χτυπημένο μικρό παιδί από βόμβα στο Λίβανο που το ’χει η μητέρα του στην αγκαλιά της, τα δάση του Αμαζονίου που καταστρέφονται ανελέητα, οι άνθρωποι που μένουν δίπλα σου ακόμα και οι ήχοι που βγάζει το γέλιο ή το κλάμα ενός μικρού παιδιού. Ο δίσκος ονομάστηκε «ΟΜΝΙΑ» που σημαίνει «ΟΛΑ». Μαζί του ο Βασίλης Καζούλης για να μας θυμίσει αγαπημένες παλιές επιτυχίες όπως «Φανή», «Αν ήσουν άγγελος», «Κάτι να γυαλίζει»και πολλά άλλα.
Για τις ανάγκες αυτού του καινούριου ήχου, τον Φίλιππο Πλιάτσικα συνοδεύουν εξαιρετικοί μουσικοί: Αλέκος Αράπης – Μπάσο, Αλέκος Κούρτης – Ντραμς, Κώστας Μιχαλός – Κιθάρα,
Γιάννης Σκούταρης – Πλήκτρα, Αναστασίου Ειρήνη – Τσέλο και επίσης συμμετέχει ο ράπερ Mc yinka. Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα καθώς και στο κατάστημα Public, στα δισκοπωλεία CLASIC και INTRIS και στο video club CASABLANKA. Η τιμή εισιτηρίου είναι 20 €.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου