ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεργασία του ιδρύματος DE CHIRICO στη Ρώμη με το αντίστοιχο του Βόλου

συνεργασία-του-ιδρύματος-de-chirico-στη-ρώμη-μ-851206

Το ίδρυμα de Chirico που έχει έδρα στη Ρώμη, χαιρετίζει την ίδρυση και λειτουργία του αντίσοιχου ινστιτούτου στο Βόλο, τη γενέτειρα του μεγάλου καλλιτέχνη αρχίζοντας μάλιστα συνεργασία μαζί του. Ο πρόεδρος του ιδρύματος Paolo Picozza ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ινστιτούτου στο Βόλο και Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Σούρλα ότι παραχωρεί στο Ινστιτούτο τα εξής.
1. Τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ένα πίνακα ως λογότυπο σε όλα τα έγγραφα και τις εκδόσεις του τον επονομαζόμενο “Οι Αρχαιολόγοι”.
2. Το δικαίωμα να τυπώσει μέσω του Ελληνικού ταχυδρομείου μια σειρά γραμματοσήμων, αφιερωμένων στα έργα του καλλιτέχνη.
3. Τη δυνατότητα να τυπώσει μια σειρά καρτ ποστάλ και μια σειρά από αφίσες με έργα του καλλιτέχνη για εμπορικούς σκοπούς.
4. Αποφασίσθηκε το Ινστιτούτο ν΄ αναλάβει τη μετάφραση, την εκτύπωση και διανομή του ανέκδοτου στην Ελλάδα βιβλίου που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1928 στο Μιλάνο.
5. Αποφασίστηκε ακόμη σε συνεργασία μ΄ ένα Ιταλικό τηλεοπτικό συνεργείο, να πραγματοποιηθεί στο Βόλο ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ, ξεκινώντας από το τρενάκι και θα προβληθεί σε διεθνές επίπεδο ώστε ν΄ αποτελέσει τον τουριστικό αρωγό για τη Μαγνησία.
Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους, οι δυο φορείς αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Βόλο στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου του 2008. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, δύο Έλληνες ερευνητές εκ μέρους του ινστιτούτου και δύο Ιταλοί εκ μέρους του ιδρύματος, θ΄ αναφερθούν στην προσωπικότητά και στο έργο του de Chirico.Επίσης θα συζητηθούν και θα καθορισθούν λεπτομέρειες για το 2008 που θα ανακηρυχθεί στην Ελλάδα ως έτος de Chirico. Μεταξύ των εκδηλώσεων το ίδρυμα προτίθεται να συνδιοργανώσει με το ινστιτούτο του Βόλου, τον Ιούλιο του 2008 μεγάλη έκθεση με έργα του de Chirico Αξίζει ν΄ αναφερθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο του ινστιτούτου σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και τη συμπαράσταση των φορέων της πόλης και του νομού, ευελπιστεί ότι προβάλλοντας την προσωπικότητα του μεγάλου καλλιτέχνη, στο Βόλο, τη γενέτειρά του και δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές για την επίτευξη των σκοπών του ινστιτούτου, ο Βόλος θα καταστεί πόλος παγκόσμιου ενδιαφέροντος, με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου