ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου

συναυλία-του-μπάμπη-τσέρτου-258768

Ο δημοφιλής ερμηνευτής θα τραγουδήσει για το Ειδικό Σχολείο Αγριάς

Συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου και της «Ιωνίας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας. Η εκδήλωση έχει αποκλειστικά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακαίνιση του Ειδικού Σχολείου Αγριάς. Τίτλος της συναυλίας είναι «Ο Μπάμπης Τσέρτος και η «Ιωνία» τραγουδούν για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Αγριάς».

Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό της παραδοσιακής μας μουσικής, από τη Θράκη ως την Κύπρο και από τη Μικρά Ασία ως τα Επτάνησα.

Ο Μπάμπης Τσέρτος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία του στα παιδιά. Η συναυλία αυτή αποτελεί τη συνέχεια της τετραετούς συνεργασίας του Μπάμπη Τσέρτου με την «Ιωνία» καθώς το Φεβρουάριο του 2009 συμμετείχε στον πρώτο ψηφιακό δίσκο (cd) της «Ιωνίας». Ακολούθησαν συναυλίες και πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκε η εγγραφή του δεύτερου ψηφιακού δίσκου (cd).

Ο Μπάμπης Τσέρτος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν άκουσα για πρώτη την Ορχήστρα – Χορωδία «Ιωνία» είδα ότι κάτι διαφορετικό έχουν αυτά τα παιδιά και ότι οι δάσκαλοί τους: Νεκτάριος Δεμελής και Κορνηλία Φραγκογιάννη εμπνέουν και εμφυσούν την αγάπη για την μουσική μας παράδοση σε παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο. Το μέλλον της «Ιωνίας» προδιαγράφεται ελπιδοφόρο και ευοίωνο».

Ο Μπάμπης Τσέρτος γνωστός σε όλη την Ελλάδα για την πολυετή πορεία του, στο χώρο του τραγουδιού, γεμάτη με επιτυχίες αλλά και ήθος, αποτελεί υγιές πρότυπο για τα νέα παιδιά αφού απλόχερα τα βοηθά και εμφανίζεται αφιλοκερδώς στη συναυλία για το Ειδικό Σχολείο Αγριάς.

Η «Ιωνία» είναι ένα σύνολο από 20μελή ορχήστρα αποτελούμενη ως επί το πλείστον από εφήβους και από 80μελή χορωδία αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας 4 – 18 χρόνων. Το ξεχωριστό σ΄ αυτό το σύνολο είναι η τέλεια συνεργασία και συνύπαρξη των μελών του.

Το όνειρο για τη δημιουργία του συνόλου αυτού παραδοσιακής μουσικής οφείλεται στον Νεκτάριο Δεμελή και στην Κορνηλία Φραγκογιάννη καθηγητές Ευρωπαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, γνωστοί για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες γεμάτες επιτυχία στο Νομό μας και όχι μόνο.

Το όνειρο αυτό, λοιπόν, πήρε σάρκα και οστά το 2005. Η «Ιωνία» έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού – κοινωνικού χαρακτήρα, σε πανελλήνια φεστιβάλ όπως έχει διοργανώσει και η ίδια στο Βόλο. Η αγάπη των καθηγητών στα παιδιά, ο ζήλος να μεταλαμπαδεύσουν σ’ αυτά την αγάπη για τη μουσική μας παράδοση, τα γεμάτα ενθουσιασμό και θέληση παιδία-μέλη της «Ιωνίας», καθώς και η αμέριστη στήριξη των γονέων τους, αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας αυτού του μικρού θαύματος που επιτελείται στην πόλη μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου