ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οιδίπους τύραννος» από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

οιδίπους-τύραννος-από-το-δηπεθε-βόλ-273660

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της παράστασης «Οιδίπους τύραννος» για την πρεμιέρα στην πόλη του Βόλου στις 23 και 24 Ιουνίου.

Με Οιδίποδα τον Αιμίλιο Χειλάκη και σκηνοθέτη τον Τσέζαρις Γκραουζίνις, το ΔηΠεΘε Βόλου σε συμπαραγωγή με τον πρωταγωνιστή και υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παρουσιάζουν την παράσταση – έκπληξη του καλοκαιριού, έναν «Οιδίποδα» του οποίου όλοι οι ρόλοι ερμηνεύονται από άντρες.

Από τις 18/6 ο θίασος θα πραγματοποιήσει τις γενικές δοκιμές στο Θερινό Θέατρο του Βόλου προκειμένου να παρουσιαστεί ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα στην μεγάλη πρεμιέρα του Σαββάτου.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης έχει εντείνει τους ρυθμούς των προβών ώστε ο θίασος να μεταβεί στην πόλη του Βόλου έτοιμος για την αντιμετώπιση του απαιτητικού κοινού. Ένα επίσης απαιτητικό κοινό θα αντιμετωπίσουν οι συντελεστές στην Επίδαυρο, όπου ανοίγουν το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Αρχαίο Θέατρο.

Την μετάφραση υπογράφει ο Μίνως Βολανάκης, την σκηνοθεσία ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, τα σκηνικά – κοστούμια ο Κέννι Μακλίλαν, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος, την μουσική ο Δημήτρης Θεοχάρης, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μάρω Παπαδοπούλου και Θεατρολόγος η Εύα Πρωτοσύγγελου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κορωναίος, Αλμπέρτο Φάις, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κώστας Σειραδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ονίκ Κετσογιάν, Γιώργος Παπανδρέου και Τζεφ Μααράουι.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί, όπως προαναφέρθηκε, στο Βόλο, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο Ηρώδειο και στα θέατρα των μεγαλύτερων πόλεων της περιφέρειας της Ελλάδας.

Ο Οιδίποδας Τύραννος (περ. 429 π.Χ.) ανήκει στον Θηβαϊκό κύκλο τραγωδιών του Σοφοκλή, μαζί με τον Οιδίποδα επί Κολωνώ και την Αντιγόνη, τριλογία η οποία είχε κερδίσει το δεύτερο βραβείο στα εν Άστει Διονύσια όταν πρωτοπαρουσιάστηκε.

Η πλοκή του είναι ένα αριστούργημα δομής. Ως προς την μορφή του, το έργο αποτελεί το αποκορύφωμα των επιτευγμάτων της κλασσικής ελληνικής τραγωδίας. Ο Αριστοτέλης στην Ποιητική του, το φέρει ως άψογο παράδειγμα δομής και δράσης και στηρίζει πάνω σε αυτό το παράδειγμα το υποδειγματικό θεωρητικό μοντέλο της διατύπωσης του ορισμού και των κανόνων του αρχαίου δράματος.

Σύμφωνα με την κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου και με δεδομένο ότι το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και από το Δήμο Βόλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αποφάσισε για τις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Βόλου η τιμή του εισιτηρίου να οριστεί στα 10€ (γενική είσοδος).

Τα εισιτήρια και για τις δύο παραστάσεις θα πωλούνται με αριθμημένες θέσεις και για την άρτια εξυπηρέτηση του κοινού η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από αύριο Σάββατο 9 Ιουνίου από το ταμείο του «Αχίλλειον», καθημερινά (εκτός Κυριακής) 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 24210 32818 begin_of_the_skype_highlighting 24210 32818 end_of_the_skype_highlighting και 24210 34991 begin_of_the_skype_highlighting 24210 34991 end_of_the_skype_highlighting (11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, εκτός Κυριακής).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου