ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγεία κινουμένων σχεδίων

μαγεία-κινουμένων-σχεδίων-280259

Ο «Γάτος σπιρουνάτος» θα προβληθεί στην μεγάλη οθόνη της «Εξωραϊστικής»

Η προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Γάτος σπιρουνάτος» στις 2, 3 και 4 Ιουνίου στις 9 μ.μ., σηματοδοτεί την έναρξη των παράλληλων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται το φετινό καλοκαίρι στην «Εξωραϊστική».

Η ταινία του Κρις Μίλερ, Αμερικανικής παραγωγής 2011, παρουσιάζεται μεταγλωττισμένη στο κοινό. Την σκηνοθεσία και προσαρμογή υπογράφει ο Πέτρος Δαμουλής και την μετάφραση η Μαρία Μουρκούση.

Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών: Γάτος Σπιρουνάτος, Τηλέμαχος Κρεβαϊκας, Κίτι Ελαφροπατούσα, η Βίκυ Νικολαΐδου, Χάμπτι Ντάμπτι, ο Βασίλης Μήλιος, Τζακ, ο Φώτης Πετρίδης, Τζιλ η Κατερίνα Γκίργκις, Ιμέλντα η Μαρία Ζερβού, Φρουρός ο Ντίνος Σούτης. Συμμετέχουν: Ηλίας Ζερβός, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Άγγελος Λιάγκος, Θοδωρής Προκοπίου, Ινώ Στεφανή, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Πωλίνα Ευαγγέλου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γιώτα Μηλίτσα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία Ταινιών με Κινούμενα Σχέδια. Το νέο animation από την Dreamworks «βγάζει νύχια», αλλά την ίδια στιγμή ξελογιάζει τους κινηματογραφόφιλους νιαουρίζοντας. Ο μικρόσωμος και μόνιμα ερωτοχτυπημένος Γάτος Σπιρουνάτος, είναι πρωταγωνιστής στην ταινία.

Ποιό είναι άραγε το ποιόν και το παρελθόν του Γάτου, που κλέβει την παράσταση, καθώς προσπαθεί με τη βοήθεια του Χάμπτι Ντάμπτι και της Κίτι της Ελαφροπατούσας να κλέψουν τη Χήνα με τα Χρυσά Αυγά, ενώ την ίδια στιγμή καλείται να αποφύγει τα βέλη του έρωτα;

Ο Κρις Μίλλερ, σκηνοθέτης της τρίτης ταινίας με πρωταγωνιστή τον Σρεκ (Σρεκ ο Τρίτος) και συντελεστής πολλών ταινιών animation της DreamWorks Animation είναι εκείνος που υπογράφει τη σκηνοθεσία της νέας τρισδιάστατης (από την πρώτη μέρα παραγωγής) ταινίας του στούντιο, της ταινίας «Γάτος Σπιρουνάτος».

Ο Γάτος, επιστήθιος φίλος του Σρεκ, είναι ένας αιώνιος Δον Ζουάν με κύρια χαρακτηριστικά του τη δύναμη, τη γενναιότητα και το ρομαντισμό του Ζορό. .Μεταξύ των παραγωγών της ταινίας φιγουράρει και το όνομα του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οποίος είναι γνωστός λάτρης των ταινιών που βασίζονται σε κάποιο παραμύθι ή θρύλο και βρίθουν επικών σκηνών και υποθέσεων. Οι φωνές στο πρωτότυπο (αμερικάνικο) ανήκουν στους: Αντόνιο Μπαντέρας (που ερμηνεύει μοναδικά τον τρυφερό, μαχητή, «ερωτιάρη» Γάτο που λατρέψαμε στον Shrek) Σάλμα Χάγιεκ (συνεργάτης και φίλη χρόνων του Μπαντέρας με τον οποίο έχουν απίστευτη χημεία στις σκηνές, αν και πολλές ηχογραφήθηκαν δίχως τη φυσική παρουσία του συμπρωταγωνιστή και άρα τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση), ενώ η φωνή του Αυγού – Χάμπτι Αλεξάντερ Ντάμπτι ανήκει στο «δικό» μας Ζακ Γαλιφιανάκη.

Το μήνυμα της ταινίας σύμφωνα με τον Μίλερ: «Πρόκειται για μια διασκεδαστική περιπέτεια που αποδεικνύει πως όλοι μας δικαιούμεθα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή καθώς, καθένας μας μπορεί να αλλάξει τη ζωή του οποιαδήποτε στιγμή… Ποτέ δεν είναι αργά». Το σενάριο είναι του Τομ Ουίλερ πάνω σε μια ιστορία των Μπράιαν Λιντς, Γουίλ Ντέιβις και Τομ Ουίλερ και τη μουσική υπογράφει ο Χένρι Τζάκμαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου