ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καντσονέτες και ρετρό τραγούδια

καντσονέτες-και-ρετρό-τραγούδια-285441

Συναυλία με τις Τζένη Χατζηδήμου και Σέβη Μαζέρα στην Παλιά Ηλεκτρική

Συναυλία με την μεσόφωνο Τζένη Χατζηδήμου και την πιανίστρια Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 28 Μαΐου στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2012».

Οι εκδηλώσεις είναι προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α/φών Δεληγεώργη και διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, του Δήμου Βόλου και άλλους φορείς. Στην αυριανή μουσική εκδήλωση θα ακουστούν στο πρώτο μέρος ιταλικές καντσονέτες (Parlami d’ amore, Mariu, L’ addio a Napoli, O sole mio κ.α.) και στο δεύτερο μέρος ελαφρά ελληνικά τραγούδια ρετρό (Κ. Γιαννίδη, Μ. Σουγιούλ, Αττίκ κ.α.). Συμμετέχει η Ευδοκία Κατσιοπούλου.

Η Τζένη Χατζηδήμου, με σημαντικές σπουδές και διακρίσεις στο ενεργητικό της, εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο καθώς επίσης στα Ωδεία Καρκάλα και Ρυθμός (Βόλος). Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος και καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Βόλου). Εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας.

Από το 1995 είναι μέλος και σολίστ της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα) και από το 2002 συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καρυδάκη).

Έχει συμμετάσχει ως σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Αθήνα), σε Φεστιβάλ Ωδείων και Μουσικών Σχολών Μαγνησίας, στο έργο του Pergolesi “Stabat Mater” με την Κρατική Ορχήστρα του Σούμεν Βουλγαρίας και στο ίδιο έργο με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Λυρικών Σολίστ (Αθήνα) και το φωνητικό σύνολο Voice & Voices της Σύλβιας Τσιμπανάκου (υποτροφία Maria Callas). Συνεργάζεται ακόμη με την πιανίστα Καίτη Σαμαρτζή (με συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο), με τα Οργανικά Σύνολα ΙΑΜΒΟΣ και Artistico, με το Ωδείο Τσακάλωφ, με την Ηπειρωτική Συμφωνική Ορχήστρα (Ιωάννινα), και με την πιανίστα Ειρήνη Λαλιώτου (υποτροφία Gina Bachauer).

Η Σέβη Μαζέρα – Mάμαλη, αντίστοιχα, η οποία διαθέτει εξίσου σημαντικές μουσικές περγαμηνές, από το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011, διδάσκει στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία «Βελλάς» Ιωαννίνων. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ως σολίστ έχει επανειλημμένα συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βόλου και με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Shumen (Bουλγαρία) υπό τη διεύθυνση του Stanislav Ushev. Συμμετείχε σε αφιερώματα κυρίως Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση των: Α. Μυράτ, Ν. Τσούχλου, S.A. Kogan, C. Luret και Α. Μπαλτά.

Το 1997 απέσπασε το Β βραβείο, στο Διεθνή διαγωνισμό Μουσικής δωματίου της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Είναι ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Συνόλων ΙΑΜΒΟΣ, ΗΧΩ και TRIO BALKAN. Συνεργάζεται επίσης με διεθνούς φήμης σολίστες, έχει διατελέσει επίσημη συνεργάτης της Royal Academy of Dancing του Λονδίνου στην Βόρεια Ελλάδα.

Εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου από το 1992, είναι υπεύθυνη της σχολής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού και καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1997.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου