ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικόνες δημιουργίας στον Δίαυλο

εικόνες-δημιουργίας-στον-δίαυλο-287312

Τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας παρουσιάζουν τα έργα τους στο κοινό

Το καλλιτεχνικό στίγμα είκοσι έξι δημιουργών, μελών της Φωτογραφικής Ομάδας του Διαύλου, αποτυπώνεται ευκρινώς στα εκατό και πλέον έργα που κοσμούν τον εκθεσιακό χώρο του Διαύλου.

Η φωτογραφική έκθεση που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες της στο κοινό, παρουσιάζει μια σειρά από ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες, οι οποίες φέρουν την καλλιτεχνική υπογραφή των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας που δραστηριοποιείται στο Κέντρο.

Στη έκθεση συμμετέχουν είκοσι-έξι μέλη της φωτογραφικής ομάδας παρουσιάζοντας εκατόν-τέσσερα έργα τους.

Συγκεκριμένα εκθέτουν έργα τους οι: Μαριαλένα Αθανασάκη, Σέβη Γεωργιάδου, Ιωάννης Γιατράς, Αντώνης Γούλας, Σπύρος Δαπόντας, Κωνσταντίνος Δαραμάρας, Γιάννης Δεληγιαννίδης, Ταξιάρχης Ελευθερίου, Μαρία Ζαφείρη, Μαριέλα Ζίντρου, Ιωάννα Ζορμπά, Παναγιώτης Καραΐσκος, Γιώργος Καρακώστας, Νίκη Καράσου, Αντώνης Κουβαράς, Ευθύμιος Λεβέντης, Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης, Βίκυ Παπαδημητρίου, Αποστόλης Παπαδόπουλος, Πελαγία Πετρίδου, Ράνια Στρατή, Δημοσθένης Στύλας, Γιώργος Τασιάς, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Εύη Υφαντή και Μαρία Χαραλάμπους.

Η καλλιτεχνική έκφραση μέσα από τη φωτογραφία δίνει στο θεατή τη δυνατότητα να παρατηρήσει τις προσωπικές αναπτύξεις των θεμάτων που επιχειρούν να απαθανατίσουν οι φωτογράφοι. Η βασική επιδίωξη του καλλιτέχνη είναι το να φυλακίσει με το φωτοφράκτη της μηχανής ένα θραύσμα του χώρου και του χρόνου.

«Η προσπάθεια λοιπόν των φωτογράφων μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για να εντρυφήσουμε με περισσότερη προσοχή πάνω στην ευγενική τέχνη της φωτογραφίας και να ανακαλύψουμε ξεχασμένους κώδικες έκφρασης και δημιουργίας. Γιατί η φωτογραφία μπορεί να μας ανοίξει νέα παράθυρα στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας» υπογραμμίζουν τα μέλη της ομάδας.

Η φωτογραφική ομάδα του Διαύλου ξεκίνησε να λειτουργεί σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του Διαύλου τις αρχές του 1992. Η ανάγκη δημιουργίας της ομάδας γεννήθηκε απλά από την έλλειψη ενός φορέα που θα συσπείρωνε τους φίλους της φωτογραφικής τέχνης και θα γινόταν σημείο αναφοράς στη πόλη του Βόλου αλλά στην ευρύτερη περιοχή.

Στα χρόνια που κύλησαν, μέσα από τις τακτικές βδομαδιάτικες συναντήσεις και τα μαθήματα που πραγματοποιούνται, η φωτογραφική ομάδα του Διαύλου μεγάλωσε, θεσμοθετήθηκε και απέκτησε έναν ευρύ κύκλο ένθερμων φίλων. Καθοριστικές είναι σε σχέση με τα παραπάνω οι πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις μελών της ομάδας αλλά και των φιλοξενούμενων φωτογράφων, ο δικός της πλέον χώρος συναντήσεων, ο άρτια εξοπλισμένος σκοτεινός θάλαμος και το σύγχρονο στούντιο φωτογραφίας

Η παραπάνω έκθεση είναι η 34η που διοργανώνεται από την έναρξη λειτουργίας της Φωτογραφικής Ομάδας του Διαύλου, θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου και είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10:30 μέχρι τις 21:30.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου