ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση για τον ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση

διεθνής-διάκριση-για-τον-ηθοποιό-γερά-303994

Ακόμα μια διάκριση για το ελληνικό σινεμά ήρθε για να αποδείξει πως ο ελληνικός πολιτισμός έχει πλέον ανοίξει τα φτερά του και αναγνωρίζεται διεθνώς.

Ο γνωστός από το θέατρο και την τηλεόραση ηθοποιός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, πρωταγωνιστεί στην ταινία “Appartamento ad Atene” (Διαμέρισμα στην Αθήνα), του Ιταλού σκηνοθέτη Ρουτζέρο ντι Πάολα.

Το “Διαμέρισμα στην Αθήνα” σάρωσε στο Φεστιβάλ του Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια, αποσπώντας – πέρα από το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στον Σκιαδαρέση – βραβείο καλύτερης ταινίας, σεναρίου και διεύθυνσης φωτογραφίας.Η ταινία συμμετείχε σε αρκετά διεθνή Φεστιβάλ, στα οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ διαγωνίσθηκε στα “ίσα” γνωστές ταινίες όπως “Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο”.Η ταινία διαδραματίζεται στη γερμανοκρατούμενη Αθήνα του 1942. Σε ένα παραδοσιακό σπίτι στην Αθήνα ζουν ένα αντρόγυνο με τα δύο παιδιά τους, ηλικίας δώδεκα και κάτω. Ο σύζυγος είναι διανοούμενος κι ήρεμος, η σύζυγος τυπική νοικοκυρά της εποχής με φόβους για αυτά που συμβαίνουν, τα δε παιδιά, το μεν αγόρι ονειρεύεται εκδίκηση για τους Γερμανούς, το δε κορίτσι είναι κάπως σε δικό του κόσμο.Ο Σκιαδαρέσης ξεχώρισε στον ρόλο του ως ένας Αθηναίος, το σπίτι του οποίου επιλέγεται για να γίνει η νέα κατοικία ενός Γερμανού αξιωματικού.Επίσης το ”Διαμέρισμα στην Αθήνα” ήταν υποψήφιο για το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής δραματικής ταινίας μικρού μήκους, στο European Independent Film Festival, ενώ θα είναι υποψήφιο και για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας μικρού μήκους στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Μαδρίτης.

(Πηγή: protothema)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου