ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βόλου

σε-απόσταση-αναπνοής-βρίσκεται-το-1ο-χο-304543

Μελωδική καλλιτεχνική άνοιξη

Προ των πυλών βρίσκεται το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βόλου, το οποίο αποτελεί παραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Καλλιτεχνική Άνοιξη».

Στην παραπάνω διοργάνωση εντάσσονται η 17η Χορωδιακή συνάντηση Ν. Αγχιάλου και η 14η Χορωδιακή συνάντηση Αγριάς. «Θέλοντας να μείνουμε πιστοί στην παράδοση τόσων χρόνων και παρ’ όλες τις δυσκολίες, η προετοιμασία του φεστιβάλ συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς, με πολύ κέφι και μεράκι ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώσει το θεσμό των χορωδιακών συναντήσεων στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τα χορωδιακά πράγματα της περιοχής αλλά και κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Στη διάρκεια των ετών που διεξάγονται τα φεστιβάλ, συμμετείχαν χορωδίες από την Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και ενθουσιάζοντας με την ποιότητα και το επίπεδο τους, κοινό και ειδικούς, κατέταξαν το χορωδιακό φεστιβάλ, κατά κοινή ομολογία σ’ ένα από τα αρτιότερα και ποιοτικότερα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί το προσεχές Σάββατο 12 Μαΐου στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του πρώην Δημαρχείου Ν. Αγχιάλου στις 20.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί χορωδιακή συνάντηση, για τους φίλους της μουσικής.

Προσκεκλημένες χορωδίες είναι η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας «Η Κασσάνδρα», η οποία συστάθηκε το 2003 και από τον Οκτώβριο του 2009 λειτουργεί ως τετράφωνη μικτή χορωδία, με μαέστρο την Ρεββέκα Φελεκίδου και αριθμεί 45 μέλη.

Επίσης θα εμφανιστεί η Χορωδία και Μαντολινάτα «Ωδείου Ναούσης» ενός από τα σημαντικότερα Σωματεία της Νάουσας και της Μακεδονίας, η ιστορία του οποίου ξεκινάει το 1932 όταν κάποιοι φιλόμουσοι νέοι της εποχής δημιούργησαν την πρώτη ανεπίσημη χορωδία. Επίσημα ιδρύθηκε το 1952 και σήμερα μαέστρος είναι ο Δημήτρης Παρόλας.

Τη βραδιά κλείνει, όπως πάντα, η Χορωδία της Ν. Αγχιάλου, η οποία ιδρύθηκε το 1994. Είναι μικτή, αποτελείται από 50 μέλη και έχει στο ενεργητικό της πλούσια συμμετοχή σε χορωδιακά Φεστιβάλ της Ελλάδας. Τη Χορωδία διευθύνει από το 1995 ο γνωστός μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Ανάλογη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί, όπως προαναφέρθηκε, το προσεχές Σάββατο 12 Μαΐου στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς στις 19:30.

Προσκεκλημένες χορωδίες είναι η Μικτή Χορωδία του Δήμου Τεμπών που ιδρύθηκε το 2003 με μαέστρο τον Κώστα Εβταλιτσίδη . Τη χορωδία διευθύνει από το 2006 ο Κώστας Ταμβακάς.

Επίσης θα συμμετάσχει η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων η οποία ιδρύθηκε το 1976, είναι μικτή και αποτελεί τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων «Ο Ασκληπιός». Την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος Ελένη Ζιάκα.

Τη βραδιά κλείνει η Μικτή Χορωδία Αγριάς η οποία ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από το Βόλο και την Αγριά, που τους ενώνει η αγάπη για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει ο γνωστός μαέστρος Βλάσης Μαστρογιάννης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου