ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωτογραφίζοντας τη γυναίκα…

φωτογραφίζοντας-τη-γυναίκα-320314

Μια πρωτότυπη έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Τη δική τους εκδοχή για την γυναίκα του σήμερα παρουσιάζουν δεκαπέντε δημιουργοί, μέσω της έκθεσης που εγκαινιάζεται σήμερα Δευτέρα 9 Απριλίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Λεωφόρος Σταδίου και Μανδηλαρά) από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου σε συνεργασία με το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, μέσα από ένα πολυφυλετικό φίλτρο, προσπαθούν με γραμμικό τρόπο να σκιαγραφήσουν τον κύκλο της ζωής της γυναίκας του σήμερα. Φωτογραφίες γυναικών διαφορετικών ηλικιών, κοινωνικών τάξεων και εθνοτήτων συνθέτουν, χωρίς εξωραϊσμούς ή δραματοποιήσεις, συνθέτουν το παζλ μιας γυναίκας, της Αλίκης.

Το όνομα της δανεισμένο από την ηρωίδα του γνωστού παραμυθιού του Λιούις Κάρολ, θα μπορούσε αλληγορικά να αναφέρεται σε κάθε γυναίκα που τολμά να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. «Θυμάμαι την Αλίκη ως ράφτρα στη Νέα Υόρκη του 1857, να παλεύει για καλύτερες συνθήκες εργασίας και λίγα χρόνια αργότερα, τα τραπουλόχαρτα να της χαρίζουν μια μέρα να γιορτάζει και να διεκδικεί την έξοδό της απ’ τη λαγότρυπα.

Θυμάμαι την Αλίκη ως επαναστάτρια δίπλα στον Λένιν ή στη Δύση του ΄60, να απαιτεί ισότητα, αλληλοσεβασμό και ίσες ευκαιρίες, χωρίς να ξεχνά πως είναι μάνα της Ευρώπης, κόρη της Αμερικής και της Ασίας, γιαγιά της Αφρικής. Θυμάμαι την Αλίκη σε κάθε γωνιά της Γης, να γεννιέται και να γεννά, να μεγαλώνει και να ονειρεύεται, να εργάζεται και να δημιουργεί, να διδάσκει και να διδάσκεται, μέχρι να καταφέρει να βγει τελείως από τη λαγότρυπα και να τρέξει ελεύθερη στο δάσος» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Εργα τους εκθέτουν οι: Αποστόλης Αλεξίου, Γιάννης Γερόπουλος, Γιάννης Δεληγιαννίδης, Μάρω Δημουλή, Μελίνα Διχτά, Νατάσα Καρακατσάνη, Παύλος Καρανίκος, Βασίλης Νιμπής, Νικόλας Παπαθανασίου, Θοδωρής Πατακιούτης, Λευτέρης Πλαβός, Ανδρέας Ρούτσιας, Γιάννης Στρατουδάκης, Δημήτρης Τσιουβάκας και Νικόλας Χρυσός. Το κείμενο και την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Στρατουδάκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Απριλίου και το ωράριο λειτουργίας είναι : Δευτέρα – Παρασκευή, 17:00-21:00, εκτός των αργιών του Πάσχα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου