ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σλουθ» στην Παλιά Ηλεκτρική

σλουθ-στην-παλιά-ηλεκτρική-329301

Απόψε θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις του βραβευμένου έργου στο Βόλο

Σασπένς, χιούμορ, αγωνία και απρόβλεπτες ανατροπές χαρακτηρίζουν το «Sleuth» του Anthony Shaffer που θα παρουσιαστεί σήμερα στις 6.30 μ.μ. και στις 9.15 μ.μ. στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Η αστυνομική κωμωδία «Σλουθ», το αριστούργημα του Anthony Shaffer, που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία, απέσπασε το 2ο και 3ο βραβείο αντρικού ρόλου και 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2010. Ο Γιώργος Κιμούλης στο ρόλο του μηχανορράφου Άντριου Γουάικ και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο ρόλο του νεότερου άνδρα, του Μίλον Τιντλ αποτελούν ένα εκρηκτικό θεατρικό δίδυμο.

Η παράσταση εμπεριέχει καυστικό χιούμορ, τολμηρές ανατροπές στην πλοκή που κόβει την ανάσα και ξεγελά με απρόβλεπτο τρόπο. Σασπένς και αγωνία, διαμάχη και φθόνος ανάμεσα σε έναν ώριμο και έναν νεότερο άνδρα, οι οποίοι οδηγούνται σε μια σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης, με στόχο την κατάκτηση μιας γυναίκας και την κοινωνική καταξίωσή τους. Την παράσταση συσκηνοθετούν οι Γ. Κιμούλης – Κ. Μαρκουλάκης, τα σκηνικά επιμελήθηκε η Αθανασία Σμαραγδή, τα κοστούμια η Ιωάννα Τιμοθεάδου και τους φωτισμούς ο Μπάμπης Αρώνης.

Ο Άντονι Σάφερ, από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς συγγραφείς και σεναριογράφους της Βρετανίας, κατέκτησε παγκόσμια φήμη με το θεατρικό έργο του «Σλουθ», το οποίο σημείωσε μία από τις πιο εντυπωσιακές εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’70.

Το «Σλουθ» παίχτηκε για περισσότερες από 2.300 παραστάσεις στο West End του Λονδίνου και περίπου 2.000 παραστάσεις στο Μπροντγουέι και κέρδισε το Βραβείο Τόνι, ως το καλύτερο έργο του 1970. Δυο χρόνια αργότερα, διασκευάστηκε και για τον κινηματογράφο, καθώς ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Μάνκιεβιτς το απέδωσε κινηματογραφικά, με τον Μάϊκλ Κεϊν στο ρόλο του Μίλον Τιντλ και τον Σερ Λώρενς Ολίβιε στο ρόλο του Άντριου Γουάικ.

Η τιμή εισόδου είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ, αντίστοιχα, το φοιτητικό εισιτήριο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2421032818.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου