ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η τριήρης “Ολυμπιάς” στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου

η-τριήρης-ολυμπιάς-στους-ολυμπιακ-337451

Αξιοθέατο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα αποτελέσει η τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα περιοδεύσει ως έκθεμα σε διάφορες πόλεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η τριήρης θα διατεθεί στην εταιρεία International Advantage Corporation (IAC) «για χρήση αυτής ως έκθεμα την περίοδο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, Ιούλιο – Αύγουστο 2012, και μελλοντικά σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».

Η τριήρης «Ολυμπιάς» έχει μήκος 37 μ. και βύθισμα 1,3 μ. Η κατασκευή της, που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1985 και ολοκληρώθηκε το 1987, βασίστηκε σε σχέδια Βρετανών καθηγητών και χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ν.Χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο μεγάλων γεγονότων, όπως για τη μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η «Ολυμπιάς» είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο και το 1993 για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 2.500 ετών δημοκρατικού πολιτεύματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου