ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 19 Μαρτίου τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη»

στις-19-μαρτίου-τα-θεατρικά-βραβεία-μελ-349972

Πέντε νέα κορίτσια θα διεκδικήσουν το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, το 6ο που θα απονεμηθεί φέτος στο πλαίσιο της ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, στο Ιδρυμα που φέρει το όνομά της.

Πρόκειται για την καρφίτσα της Μελίνας που περνά από πέτο σε πέτο και συνοδεύεται με το ποσό των 3.000 ευρώ, σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Τις πέντε υποψήφιες θα κρίνει η επιτροπή που αποτελείται από τους Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρη Λιγνάδη και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Υποψήφιες για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2010-2011 είναι: Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για τον ρόλο «Ρηνούλα» στο έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Εθνικό Θέατρο, η Μαρία Κίτσου για τον ρόλο «Έλεν» στο έργο «Ορφανά» του Ντένις Κέλι σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο θέατρο του Νέου Κόσμου, η Βίκυ Κυριακουλάκου για την ερμηνεία της στο έργο «Πολεοδομία 3: πρώτος στοχασμός: περί όσων μπορούν να τεθούν εν αμφιβόλω» βασισμένο στο έργο «Στοχασμοί περί της πρώτης φιλοσοφίας» του Ρενέ Ντεκάρτ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Χριστίνα Μαξούρη για την ερμηνεία της στο έργο

Η νικήτρια θα προστεθεί στη λίστα με τα ονόματα που έχουν προηγηθεί από το 2007 που θεσπίσθηκε το βραβείο, με πρωτοβουλία της Μανουέλας Παυλίδου, σε συνεργασία τότε με τον Σταμάτη Φασουλή και τα βραβεία Δημήτρης Χορν. Πρώτη ήταν η Ελενα Μαυρίδου και ακολούθησαν η Στεφανία Γουλιώτη, η Εύη Σαουλίδου, η Μαρίνα Ασλάνογλου και η Λουκία Μιχαλοπούλου. Από πέρυσι, τα βραβεία «χώρισαν» από τα Χορν και απονέμονται σε ξεχωριστή τελετή.

Η εκδήλωση στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη, κινούμενη στο πνεύμα της Μελίνας και της δύσκολης εποχής μας, αποφάσισε στα φετινά βραβεία μαζί με την απονομή, αντί τελετής να ακολουθήσει μια ουσιαστική συζήτηση για το θέατρο και τον νέο ηθοποιό σήμερα. Κι αυτό γιατί οι διοργανωτές πιστεύουν ότι το βραβείο που δίνεται δεν αποτελεί μόνο μια καταξίωση αλλά κυρίως σκυτάλη ευθύνης για το μέλλον. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Λιγνάδης. * Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη, Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα (τηλ. 210 3315.601), στις 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου