ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη Δευτέρα η απονομή των βραβείων «Δημήτρης Χορν»

τη-δευτέρα-η-απονομή-των-βραβείων-δημ-355589

Ένα φυλακτό ποτισμένο με το άρωμα του θεάτρου, ο σταυρός που φορούσε ο Δημήτρης Χορν, θα κρέμεται από τη Δευτέρα στα στήθη ενός νέου ηθοποιού. Ο λόγος για τα βραβεία «Δημήτρης Χόρν», το ετήσιο επ’ αμοιβή βραβείο που για δωδέκατη φορά φέτος θα απονεμηθούν στο θέατρο Χορν. Υποψήφιοι είναι:

Ο Δημήτρης Μοθωναίος για τον ρόλο του στο «Cock» του Μάικ Μπάρτλετ, που σκηνοθέτησε η Κατερίνα Ευαγγελάτου, στο θέατρο «Θησείον».

Ο Δημήτρης Λάλος για τον ρόλο του Χοσεφίνο στο έργο «Λα Τσούνγκα» του Μάριο Βάργκας Λιόσα, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, στο θέατρο «Επί Κολωνώ». Ο Χάρης Φραγκούλης για το ρόλο του στον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ, στη Νέα Σκηνή του Απλού Θεάτρου. Και ο Γιωργής Τσαμπουράκης για τον ρόλο του Ερωτόκριτου στην παράσταση «Ερωτόκριτος A/V: Ο συναισθηματικός χώρος του δύο», που ανέβηκε στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη .

Την εκδήλωση της απονομής, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, θα χαιρετίσει ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος θέσπισε το βραβείο και έχει αναλάβει και την οργάνωση της βραδιάς μαζί με τον Θεοδόση Ισαακίδη. Στο πλαίσιο της τελετής ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς θα μιλήσει για τον Δημήτρη Χορν, ενώ στον θεσμό θα αναφερθεί και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος. Ακόμη, οι βραβευθέντες των προηγούμενων ετών θα ερμηνεύσουν τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο Δημήτρης Χορν.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι: Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου