ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τοπικό χρώμα στο Λίβανο

τοπικό-χρώμα-στο-λίβανο-357281

Ο Στέλιος Πελασγός εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνές φεστιβάλ αφήγησης

Ο συμπολίτης Στέλιος Πελασγός εκπροσωπεί την Ελλάδα στο φεστιβάλ αφήγησης του Λιβάνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 ως τις 19 Μαρτίου στην Βηρυτό, αφηγούμενος ιστορίες στα γαλλικά, σε θέατρα και σχολεία.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο 3- 4 Μαρτίου, 10- 15.00 διοργανώνεται το εργαστήρι που τιτλοφορείται «Σκαλίζοντας την ρίζα του Παραμυθιού». Το Σάββατο 3 Μαρτίου, εξάλλου, στις 20.00, πραγματοποιείται η τακτική λέσχη αφήγησης που συνεχίζεται εδώ και μια δεκαετία με έκτακτη συμμετοχή της Μάγδας Κοσσίδα από την Γαλλία.

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου, διοργανώνονται αφηγήσεις σε σχολείο της Λαμίας και το Σάββατο 10 Μαρτίου, 15-19.00, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι προφορικής αφήγησης στην Λάρισα. Την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 20.00, διοργανώνεται παράσταση αφήγησης με θέμα «Δως μοι τούτον τον ξένον» για ενίσχυση της Διεθνούς Αμνηστίας, όπου ο Στέλιος Πελασγός θα αφηγηθεί ιστορίες ενάντια στον ρατσισμό. Οι βραδιές αφήγησης θα συνεχιστούν στις 21 Μαρτίου στην παραλία του Βόλου, με μια πρωτότυπη εκδήλωση, ενταγμένη στην παγκόσμια ημέρα ποίησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παραδοσιακό καφενείο Μινέρβα στην παραλία του Βόλου, όπου ο Στέλιος Πελασγός θα συμμετάσχει, διαβάζοντας ένα ποίημα και ένα πεζό, ως μέλος της θαυμαστής ομάδας προφορικών ποιητών Volos Poetry Slam μέλος του World Poetry Movement.

Ο πολυπράγμων Στέλιος Πελασγός ετοιμάζει, παράλληλα, μια παράσταση αφήγησης που τιτλοφορείται «Ιστορίες ζωής μέσα σε οικονομικό πόλεμο» εμπνευσμένος από την αντίστοιχη δουλειά του μεγάλου Τζιχαντ Ντάρβις για τις ισραηλινές εισβολές στο Λίβανο. Η παράσταση θα παρουσιαστεί επίσης στα αγγλικά και γαλλικά, με την προοπτική της περιοδείας ανά την Ευρώπη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου