ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κινηματογραφική συνάντηση στο Βόλο

κινηματογραφική-συνάντηση-στο-βόλο-366663

Διεθνής θεσμός το 3ο Argo Film Festival ταινιών μικρού μήκους

Θεσμοθετημένη πρωτοβουλία με διεθνή εμβέλεια αποτελεί το 3ο Argo Film Festival, το οποίο πιστό στον πλέον καθιερωμένο ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά, από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου, στην ιστορική έδρα του θεσμού, Σινέ Αχίλλειον, στο κέντρο της πανέμορφης παραλίας του Βόλου. Ταινίες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα, πρεμιέρες και παράλληλες εκδηλώσεις θα μεταμορφώσουν την πόλη του Βόλου σε μια νεανική κυψέλη ζωής και γόνιμου διαλόγου με αφορμή την έβδομη τέχνη.

Στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ: φιλοξενούνται ταινίες μικρού μήκους από νέους κινηματογραφιστές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ταινίες που επιλέγονται για την τελική προβολή δεν είναι απαραίτητα οι τεχνικά καλύτερες. Αυτό που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το μήνυμα το οποίο προσπαθούν οι δημιουργοί να περάσουν στο κοινό και ο τρόπος με τον οποίο τον επιτυγχάνουν.Στο επίσημο διαγωνιστικό μέρος, συμμετέχουν οι δέκα καλύτερες ταινίες των συμμετεχόντων που καλύπτουν όλα τα διαφορετικά είδη μυθοπλασίας. Πρόκειται για ταινίες δράσης, κοινωνικές, περιπέτειας, κωμωδίες, φαντασίας, θρίλερ, ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο κλπ. Οι ταινίες που θα προβληθούν στη βραδιά της μεγάλης πρεμιέρας, θα επιλεγούν από την Οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ και θα διεκδηκήσουν το 3rd Argo Film Festival Coolest Film Award. Η τελετή έναρξης του 3ου Argo Film Festival θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου και περιλαμβάνει πρεμιέρες ταινιών μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους τίτλους των ταινιών καθώς και τους συντελεστές τους.

Στο πρόγραμμα των ειδικών προβολών συμπεριλαμβάνονται ταινίες που το μήκος τους ξεπερνά σε διάρκεια το όριο που ζητείται για να ενταχθούν στο διαγωνιστικό μέρος ή η ημερομηνία υποβολής τους είναι εκπρόθεσμη.Vollywood Star & Vollywood Lifetime Achievement Award. Σημαντικό μέρος της φετινής διοργάνωσης που θα μαγνητίσει τα φώτα της δημοσιότητας, είναι και η απονομή του βραβείου απόδοση τιμής σε πρόσωπα που έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτο έργο στο χώρο των τεχνών από τους νέους κινηματογραφιστές ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, αλλά και ως δέσμευση, ότι θα μεταφέρουν την έβδομη τέχνη στο επόμενο στάδιο και θα διακριθούν σε παγκόσμια κλίμακα, πάντα με σκοπό την έκφραση ιδεών μέσω της τέχνης της εικόνας.

Μετά το τέλος και την ανακοίνωση της πιο σημαντικής ταινίας στη βραδιά της μεγάλης πρεμιέρας, θα απονεμηθεί το αστέρι του Vollywood στον αστέρα που επιλέχθηκε από την οργανωτική επιτροπή. Θα ακολουθήσει φωτογράφηση, συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες και τους καλεσμένους και όλοι θα πάρουν το δρόμο τους για το after party που θα κλείσει με όμορφο τρόπο την γεμάτη λάμψη βραδιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου