ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

WSJ: Από τις πιο σημαντικές η έκθεση για τον Χριστιανισμό, στη Νέα Υόρκη

wsj-από-τις-πιο-σημαντικές-η-έκθεση-για-το-400601

Μεγάλη προβολή δίνεται από αμερικανικά ΜΜΕ για την έκθεση που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάση, στο Μανχάταν, με τίτλο: “Μετάβαση προς τον Χριστιανισμό.

Η τέχνη στην ύστερη αρχαιότητα, 3ος – 7ος αι. μ.Χ.”, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν τον περασμένο μήνα και θα διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Μάιο.

Το πιο πρόσφατο δημοσίευμα είναι της εφημερίδας >, θεωρώντας την έκθεση >.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η έκθεση συγκεντρώνει 170 > που προέρχονται από μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως σημειώνεται, >.

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι

Πρόκειται για ψηφιδωτά, εικόνες, γλυπτά, αρχιτεκτονικά μέλη, επιγραφές, νομίσματα, λειτουργικά σκεύη, κοσμήματα και αντικείμενα οικιακής χρήσης>>.

Στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας υπογραμμίζεται ότι >.

Οι επτά θεματικές ενότητες της έκθεσης, που ξεκινούν με > και κλιμακώνονται με τη > δεν είναι αυστηρά χρονολογικές.

Επίσης, αναφέρεται ότι
Η ζωγραφική έχασε τα πλεονεκτήματα που είχε αποκτήσει με την ενηλικίωσή της στην προοπτική και το βάθος, λόγω του γεγονότος ότι οι εικόνες άρχισαν να λειτουργούν περισσότερο ως σύμβολα και λιγότερο ως ρεαλιστικές απεικονίσεις του φυσικού κόσμου.

Δεν υπήρχε λόγος να απεικονίζονται οι άγιοι στην ακριβή αναλογία προς οτιδήποτε άλλο (ακόμα και προς άλλους αγίους), καθώς οι αληθινές τους αναλογίες υπήρχαν στον παράδεισο>>.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου