ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλίες με έργα Μότσαρτ στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

συναυλίες-με-έργα-μότσαρτ-στο-μουσικό-412696

Αφιερωμένες στο έργο του Μότσαρτ, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες είναι οι συναυλίες που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου, υπό τη διεύθυνση της κας Αρετής Τζανετοπούλου, εστιάζει αυτή τη φορά αποκλειστικά στην κλασική μουσική. Οι δύο διαφορετικές συναυλίες, υπεύθυνος οργάνωσης των οποίων είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γράβος, με ξεχωριστό πρόγραμμα αλλά με κοινό άξονα την έξοχη μουσική του αυστριακού συνθέτη προσφέρουν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο σε μικρούς και μεγάλους, διατηρώντας τον αμιγή εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα. Οι μαθητές του σχολείου, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, αντιμετωπίζουν μια πραγματική πρόκληση στην οποία ανταποκρίνονται επιτυχώς, ενώ γονείς και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν τη δεξιοτεχνία, την τεχνική και την πρόοδό τους καθώς εμβαθύνουν στις μουσικές τους σπουδές κατακτώντας τον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής. Στόχος του σχολείου είναι να δημιουργήσει ένα θεσμό με χριστουγεννιάτικες συναυλίες και φεστιβάλ αφιερωμένα κάθε φορά σε μεγάλα κλασικά ονόματα και πραγματικά σπουδαία μουσική.

Ο Μότσαρτ, παιδί θαύμα της εποχής του, άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο και τα προγράμματα των δύο συναυλιών περιλαμβάνουν κομμάτια από κοσμαγάπητα έργα όπως το Rondo alla Turka, γνωστό και ως «Τουρκικό εμβατήριο», τη «Μικρή Νυχτερινή Μουσική» από την ορχήστρα μουσικής δωματίου του σχολείου, την εισαγωγή από την όπερα «Αρπαγή απ’ το σεράι» και τη Serenade από τον Don Giovanni, σονάτες και κονσέρτα για πιάνο και διάφορα συμφωνικά όργανα αλλά και την περίφημη Συμφωνία αρ.40. για δύο πιάνα και οκτώ χέρια. Τη μουσική του Μότσαρτ πλαισιώνουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα καθώς και επίκαιρα έργα άλλων συνθετών.

Στις δύο συναυλίες θα συμμετέχουν 150 μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά και 16 συνεργαζόμενοι καθηγητές (με αλφαβητική σειρά): Βασίλης Αγροκώστας, Ρωξάνη Γιαρέντη, Γιώργος Γιάτσος, Κωνσταντίνος Γράβος, Ελένη Δαμασιώτη, Στέλλα Καραγκούνη, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Χρήστος Κοτόπουλος, Ειρήνη Κουτσαυλή, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Δέσποινα Μάργαρη, Ιλεάνα Μάρδα, Γιάννα Μυράτ, Ελένη Παπαθανασίου, Σάλεμ Πέπο, Γιώργος Χατζηπολίτης. Θα ακουστούν έργα για: βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, τρομπέτα, ένα πιάνο, δύο πιάνα, τέσσερα χέρια, οκτώ χέρια, ορχήστρα μουσικής δωματίου, συμφωνική ορχήστρα, κιθαριστικά σύνολα, χορωδία ομοίων φωνών, παραδοσιακή χορωδία κ.ά.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο πρωινές εκπαιδευτικές Συναυλίες (Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 11:15 π.μ. – 12:45 μ.μ.) για τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις των Δημοτικών Σχολείων του Νομού για να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές την κλασική μουσική και το Μουσικό σχολείο (τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-47155, 71096, Τέρμα 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ με Αρσινόης). Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα υπάρχει Bazaar από τις 6:30 μ.μ, (μια ώρα πριν την έναρξη των συναυλιών) στο χώρο του σχολείου, με χριστουγεννιάτικα δώρα-δημιουργίες των ίδιων των μαθητών του μουσικού σχολείου. Τα χρήματα θα διατεθούν για την ολοκλήρωση της αίθουσας συναυλιών του Μουσικού Σχολείου, ώστε να γίνει μία εστία τέχνης και πολιτισμού για την πόλη του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου