ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ΔΗΠΕΘE παρουσιάζει…

το-δηπεθe-παρουσιάζει-418164

Συνεχίζονται κανονικά οι παραστάσεις του έργου «Η κυρία δεν πενθεί» και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγει ο κύκλος της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με το έργο «Το άγαλμα που κρύωνε» του Χρήστου Μπουλώτη. Οι παραστάσεις του έργου του Κώστα Μουρσελά «Η κυρία δεν πενθεί» πραγματοποιούνται στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 27 Νοεμβρίου, καθώς στη συνέχεια το θέατρο θα φιλοξενεί την επόμενη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του Δη.Πε.Θε. Βόλου.

Με κριτική διάθεση απέναντι στο φαινόμενο του μικροαστισμού, ο συγγραφέας παρουσιάζει την σύγκρουση ενός ζευγαριού στα ασφυκτικά όρια ενός ασανσέρ, στο οποίο εγκλωβίζονται ο σύζυγος με τη νεότερη γυναίκα του, παρουσία ενός άνδρα που καταφέρνει να αποδομήσει τη συζυγική τους σχέση.

Με άφθονο χιούμορ και αιχμηρό λόγο, ο Κώστας Μουρσελάς οδηγεί σε ένα πραγματικό ξεγύμνωμα, σωματικό και ψυχικό. Μεταξύ των εγκλωβισμένων ξεκινά ένας κύκλος αποκαλύψεων που οδηγεί στην απόλυτη κατάρρευση. Μία κατάρρευση σκληρή αλλά αληθινή. Η παράσταση του Δη.Πε.Θε. Βόλου προσεγγίστηκε σκηνοθετικά από τους ηθοποιούς : Θανάση Ζέρβα, Νιόβη Κωστοπούλου, Περικλή Τσαμαντάνη με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σπύρου Μαβίδη. Τα Σκηνικά – Κοστούμια είναι της Ιωάννας Τουλούπη, η μουσική επιμέλεια του Βαγγέλη Μπακάλη, το video art (σενάριο και σκηνοθεσία) του Άκη Χατζηαντωνίου, οι Φωτισμοί του Κώστα Τατάκου. Παίζουν: Θανάσης Ζέρβας, Περικλής Τσαμαντάνης, Σύνθια Μπατσή.

Σύμφωνα με την κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της οξύτατης οικονομικής κρίσης, οι τιμές των εισιτηρίων του Δη.Πε.Θε. Βόλου θα κυμανθούν στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα. Το εισιτήριο γενικής εισόδου ενηλίκων για τις παραστάσεις ορίστηκε στα 10 ευρώ, τα φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια στα 5 ευρώ. Η πώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής, δύο ώρες προ της έναρξης των παραστάσεων (Παρασκευή και Κυριακή από τις 7.00 μ.μ. και Κυριακή από τις 6.00 μ.μ.).

Το άγαλμα που κρύωνε

Στο μεταξύ τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ανοίγει, όπως προαναφέρθηκε, ο κύκλος των παραστάσεων του έργου του Χρήστου Μπουλώτη «Το άγαλμα που κρύωνε», που απευθύνεται κυρίως στο μαθητικό κοινό του Θεάτρου. Την ιστορία αυτή του Χρήστου Μπουλώτη που διασκευάστηκε για το Θέατρο από τον Γιάννη Καλαντζόπουλο και χορογραφήθηκε από την Κατερίνα Ανδριοπούλου, επέλεξε το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου για την φετινή παραγωγή της Παιδικής του Σκηνής. Μία ιστορία που δίνει την αφορμή στο τοπικό Θέατρο να πάρει τη σκυτάλη και να ξεκινήσει τον κύκλο εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης. Πρόκειται ίσως για το μοναδικό θεατρικό κείμενο για παιδιά που, με αφορμή την Μικρασιατική Καταστροφή, σχολιάζει το θέμα της προσφυγιάς, στην ιστορική αλλά και τη σημερινή του διάσταση.

Ο συγγραφέας για το «Άγαλμα που κρύωνε» απέσπασε το 2000 τρία βραβεία: Το κρατικό βραβείο παιδικής λογοτεχνίας και τα αντίστοιχα βραβεία του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Στo πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Βόλου, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ελληνική οικογένεια, αποφασίστηκε το εισιτήριο εισόδου για τους μαθητές των σχολείων να μειωθεί στην τιμή των 3ευρώ, αντί των 5 ευρώ που αποτελούσε το εισιτήριο εισόδου για τα προηγούμενα 8 χρόνια.

Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία από τις 14 Νοεμβρίου και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή των σχολείων τους μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του ΔηΠεΘε Βόλου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής (τηλ. 24210 27441, κιν. 6943 946319, κ. Κερασία Κορμπέτη).

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου