ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικοί με μεράκι

εκπαιδευτικοί-με-μεράκι-420221

Ακάθεκτη συνεχίζει την δράση της η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που πραγματοποιεί συνάντηση σήμερα στις 6.30μμ στο κτήριο όπου στεγάζονταν παλιά το Μουσικό Σχολείο, δηλαδή στο ΕΕΕΚ (όπου στεγάζεται και το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας). Μετά την επιτυχία της Αριστοφανικής παραγωγής που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καλούν τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα «όχι μόνο με καθήκοντα υποκριτικής, αλλά και σκηνογραφίας, σύνθεσης μουσικής και διδασκαλία τραγουδιού, να έρθουν στην σημερινή συνάντησή μας». Παράλληλα όμως, δεν παραλείπουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους, στους αρωγούς και ένθερμους υποστηρικτές των προσπαθειών τους.

«Ως θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ Μαγνησίας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας, που στις παραστάσεις του καλοκαιριού αλλά και του Οκτωβρίου ήταν κοντά μας και στήριξαν θερμά το πρώτο θεατρικό μας εγχείρημα. Μετά λοιπόν από την πρώτη επιτυχή θεατρική μας προσπάθεια συνεχίζουμε και προχωράμε στην ανασύνθεση της θεατρικής μας ομάδας που θα επιλέξει ένα νέο θεατρικό έργο για την δύσκολη σχολική χρονιά που διανύουμε» επισημαίνουν. Υπενθυμίζεται ότι Τα Αριστοφω(ο)νικά ήταν αποσπάσματα από τους «Βατράχους», «Σφήκες» και «Ιππείς» του Αριστοφάνη, έργα πάντα επίκαιρα, τα οποία θίγουν ζητήματα διαχρονικά: Το ρόλο και τη χρησιμότητα της τέχνης, τη δικομανία και το ρόλο της δικαιοσύνης, την πολιτική, τη στάση που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί, αλλά και οι πολίτες απέναντι στην αυθαιρεσία και τη διαφθορά.

Τα έργα αυτά του Αριστοφάνη, γραμμένα πριν περίπου 2.500 χρόνια, στέλνουν μηνύματα σε όλους μας και για τη σημερινή εποχή, μια εποχή δύσκολη, η οποία απαιτεί από όλους μας να διδαχτούμε, να προβληματιστούμε, αλλά και να δράσουμε. Η μετάφραση του αρχαίου κειμένου, η προσαρμογή έγινε από τη φιλόλογο Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, η οποία έγραψε και όλους τους συνδετικούς στίχους, ώστε το έργο να παρουσιάζεται σπονδυλωτό και χωρίς νοηματικά κενά. Η σκηνοθεσία και η διδασκαλία των ρόλων έγινε από την εκπαιδευτικό και ηθοποιό Κική Δανιηλίδου. Τη μουσική της παράστασης, που στηρίζεται σε ήχους αρχαίας ελληνικής μουσικής, έγραψε και δίδαξε η μουσικός Νικολέτα Ρούσση. Για τα κοστούμια εργάσθηκε όλη η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα η Αναστασία Κουρεντζή με τη Τασούλα Αθανασιάδου. Τις μάσκες των Βατράχων κατασκεύασε όλη η θεατρική ομάδα, τις μάσκες των Σφηκών επιμελήθηκε η Λένα Ψαροβασίλη και τις μάσκες των Ιππέων επιμελήθηκε η Άρτεμις Χατζηαποστολίδου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου