ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αριστοφω(ο)νικά» θέματα

αριστοφωονικά-θέματα-420646

Η Θεατρική Ομάδα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, μετά το πρώτο της τόλμημα, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη δράση της και παρουσιάζει ξανά τα «Αριστοφω(ο)νικά, την παράσταση του καλοκαιριού, η οποία είχε αγκαλιαστεί από το κοινό του Βόλου στην πρώτη εμφάνιση της Ομάδας μας. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στις 9.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τα Αριστοφω(ο)νικά είναι αποσπάσματα από τους «Βατράχους», «Σφήκες» και «Ιππείς» του Αριστοφάνη, έργα πάντα επίκαιρα, τα οποία θίγουν ζητήματα διαχρονικά. Η σκηνοθεσία και η διδασκαλία των ρόλων έγινε από την εκπαιδευτικό και ηθοποιό Κική Δανιηλίδου. Τη μουσική της παράστασης, που στηρίζεται σε ήχους αρχαίας ελληνικής μουσικής, έγραψε και δίδαξε η μουσικός Νικολέτα Ρούσση. Για τα κοστούμια εργάσθηκε όλη η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα η Αναστασία Κουρεντζή με τη Τασούλα Αθανασιάδου. Τις μάσκες των Βατράχων κατασκεύασε όλη η θεατρική ομάδα, τις μάσκες των Σφηκών επιμελήθηκε η Λένα Ψαροβασίλη και τις μάσκες των Ιππέων επιμελήθηκε η Άρτεμις Χατζηαποστολίδου. Όλες οι άλλες κατασκευές πέρασαν από τα δημιουργικά χέρια της ΄Ερρικας Κολοσούσα με τη βοήθεια της Μαργαρίτας Παπαϊωάννου και της Λένας Ψαροβασίλη. Το σκηνικό στηρίχθηκε σε ιδέα της Κυριακής Δανιηλίδου και η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε από το Βαγγέλη Παρασκευά, τον Αντώνη Ρήγα, το Σταύρο Κατσούρα και τον Γιάννη Τζαννετάκη. Ο φωτισμός μελετήθηκε από τη Κική Δανιηλίδου. Το οπτικό ντοκουμέντο έγινε από την ‘Ερικα Κολοσούσα και η προβολή θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Δήμου Κολιαμήτρα. Η Αφίσα σχεδιάστηκε από την Έρρικα Κολοσούσα και το πρόγραμμα από την Αναστασία Αθανασιάδου, με κείμενα της Μαργαρίτας Παπαϊωάννου.

Ο χορός αποτελείται από τις Αθανασιάδου Αναστασία, Βελετζάκου Βέρα, Κατσαφούρη Ελένη, Κολοσούσα Έρρικα, Κουρεντζή Αναστασία, Μπατζούκη Κλεοπάτρα, Ρούσση Νικολέττα, Σπυροπούλου Ασπασία, Χατζηαποστολίδου Άρτεμις, Ψαροβασίλη Ελένη.

Στο έργο «Βάτραχοι»ς παίζουν οι : Διόνυσος, ο Κώστας Μιχαλάκης – Ξανθίας δούλος, ο Γιάννης Φελεσάκης – Ηρακλής, ο Σταύρος Κατσούρας – Αισχύλος, ο Λεωνίδας Χριστοδουλίδης και Ευριπίδης, ο Κώστας Γιάνναρος. Στο έργο «Σφήκες» παίζουν: Σωσίας δούλος, Γιάννης Μισσαλούρης – Ξανθίας δούλος, Γιάννης Φελεσάκης – Φιλοκλέων, ο Αντώνης Ρήγας – Βδελυκλέων, ο Μιχάλης Μύρικνας – 1η Αυλητρίδα, Άσπα Σπυροπούλου – 2η Αυλητρίδα Λένα Ψαροβασίλη Στο έργο «Ιππείς» παίζουν: Στρατηγός Δημοσθένης, Σταύρος Κατσούρας – Στρατηγός Νικίας, Κώστας Γιάνναρος – Αγοράκριτος, Γιάννης Μισαλούρης – Κλέων, Αντώνης Ρήγας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου