ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόκκινο χαλί στο Αχίλλειον

κόκκινο-χαλί-στο-αχίλλειον-424601

Ανοίγει για δεύτερη χρονιά η αυλαία του Argo Film Festival, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, 26 και 27 Αυγούστου στο Αχίλλειο, με παράλληλη απόδοση τιμής στην δημοφιλή Μάρθα Καραγιάννη. Κόκκινο χαλί, φωτογραφικά φλας, κάμερες, αυτοκίνητα αντίκες, ταινίες μικρού μήκους, κινηματογραφιστές από όλη την Ελλάδα και πολλές εξέχουσες παρουσίες, συνθέτουν το δεύτερο Argo Film Festival. Η πόλη του Βόλου, φοράει για δεύτερη χρονιά τα καλά της γιατί βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των κινηματογραφικών δρωμένων για δύο ημέρες, σήμερα και αύριο.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα, στον κινηματογράφο Αχίλλειον όπου οι σινεφίλ θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ειδικές προβολές του Φεστιβάλ. Πρόκειται για ταινίες μεσαίου και μεγάλου μήκους με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, που λόγω διάρκειας, δεν μπόρεσαν να συμπεριληφθούν στο διαγωνιστικό τμήμα, με ελεύθερη είσοδο. Την επόμενη μέρα, αύριο Σάββατο 27 Αυγούστου, από τις 12:30 το πρωί, θα ξεκινήσουν να προβάλλονται οι ταινίες του Διαγωνιστικού Τμήματος. Πρόκειται για 73 ταινίες μικρού μήκους από νέους όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού, τις οποίες μπορεί να παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί στην αίθουσα 2 του Αχιλλείου με ελεύθερη είσοδο.

Στις 20:00 ξεκινά η προσέλευση των προσκεκλημένων για την μεγάλη πρεμιέρα. Οι διάσημοι ηθοποιοί, όπως και πέρυσι, θα διασχίζουν την παραλία του Βόλου με τα ιστορικά οχήματα της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου, για να οδηγηθούν στο Αχίλλειο όπου θα γίνει η λαμπερή υποδοχή. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθεί τη νεανική έκφραση, τη νεανική δημιουργικότητα και να αναδείξει τα επόμενα νέα ταλέντα… Κάθε χρόνο, ξεκινώντας από την περσινή διοργάνωση, συμβολικά, βραβεύονται σημαντικές προσωπικότητες που έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτο έργο κι έχουν αλλάξει τη ροή του Ελληνικού Κινηματογράφου. «Ο σκοπός αυτού είναι να τονίσουμε πως το έργο τους αποτελεί παράδειγμα για τους νέους κινηματογραφιστές» τονίζουν οι διοργανωτές.

Στο ίδιο πρόσωπο που θα απονέμεται το Vollywood Lifetime Achievement Award, θα αποδίδεται ως φόρος τιμής και το Αστέρι του Vollywood. Πρόκειται για ένα αστέρι μεγέθους 1μ επί 1μ το οποίο θα κοσμήσει ένα πεζόδρομο της πόλης του Βόλου και θα αναγράφει το όνομα του προσώπου που τιμάται καθώς και τη χρονολογία της απονομής του.

Το Πρώτο Vollywood Star αφιερώθηκε στον αγαπημένο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος με το χαμόγελο και το ταλέντο του έχει αλλάξει τα πρότυπα του Ελληνικού Κινηματογράφου και της Ελληνικής Κωμωδίας. «Συνεχίζοντας την παράδοση, φέτος, τιμούμε τη δημοφιλή ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη που με την ενέργεια και το ταμπεραμέντο της, σηματοδότησε μια νέα εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο, επιβάλλοντας τον χορό στην πλοκή» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στόχος είναι κάθε χρόνο, να προστίθενται ένα ή παραπάνω αστέρια στο ίδιο σημείο, ώστε κάποια στιγμή, «να δημιουργήσουμε το δικό μας ελληνικό walk of fame! Με την βοήθεια των πολιτών και των τοπικών φορέων ευελπιστούμε τα Vollywood Stars να θεωρηθούν ως μόνιμα δημόσια μνημεία απόδοσης φόρου τιμής σε καταξιωμένα πρόσωπα στο χώρο της ψυχαγωγίας και των τεχνών» σημειώνουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.vollywood.gr

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου