ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μελωδικό «ρόδον ελπίδας»

μελωδικό-ρόδον-ελπίδας-426011

Μια βραδιά για την πανσέληνο θα πραγματοποιηθεί στην Άνω Κερασιά, σήμερα Παρασκευή στις 12 Αυγούστου με τους Νίκο Παρθένη και Ζαφείρη Κουκουσέλη. Ο Δήμος Βελεστίνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς, διοργανώνει συναυλία με τον Νίκο Παρθένη, τον Ζαφείρη Κουκουσέλη και την καλλιτεχνική τους ομάδα, όπου θα παιχτούν τραγούδια για το φεγγάρι με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου, καθώς και τραγούδια πολλών συνθετών όπως των Σταύρου Ξαρχάκου, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Παπάζογλου, Θάνου Μικρούτσικου, Σωκράτη Μάλαμα, Μίμη Πλέσσα, Σταμάτη Κραουνάκη, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιώργου Ζαμπέτα, Γιάννη Γλέζου, Δήμου Μούτση, Χρήστου Νικολόπουλου, Διονύση Σαββόπουλου, Πυξ Λαξ, και άλλων, οι οποίοι έδρασαν και δρουν μουσικά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, σφραγίζοντας με τα ηχοχρώματα της ψυχής τους την εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού σε όλες τις εκφάνσεις του.

Η καλλιτεχνική ομάδα θα παρουσιάσει με το γνωστό της ύφος και ήθος, ελληνικά τραγούδια όλου του φάσματος, παλαιότερα και νεότερα. Θα ακουστούν επίσης και τραγούδια δικά τους από το τελευταίο τους CD «Μέσα σου να χαθώ».Σε καιρούς δύσκολους, σαν αυτούς που περνάμε, ακούμε τους ποιητές, συνομιλούμε με τις εξαίσιες μουσικές που στολίζουν τους στίχους τους. Μοιραζόμαστε τις λύπες για να τις μικρύνουμε, μοιραζόμαστε τις χαρές για να τις μεγαλώσουμε. Ανακαλύπτουμε ξανά την χαμένη αλληλεγγύη. Με καράβι την αυτογνωσία και την αισιοδοξία αναζητούμε τις καλύτερες μέρες, που ‘ναι (!) θα ΄ρθουν, δεν μπορεί. Και τραγουδάμε γι΄αυτές και για μας. Με τη συνεύρεση, τη συντροφιά, τη συνοδοιπορία αυτή τη φορά στην Άνω Κερασιά την Παρασκευή στις 12 Αυγούστου. Οι συντελεστές της μουσικής βραδιάς είναι οι εξής: Νίκος Παρθένης – τραγούδι, φωνητικά, κρουστά, Εύη Κυρίτση – τραγούδι, φωνητικά, Θανάσης Ματζίλης – τραγούδι, Ζαφείρης Κουκουσέλης – ενορχηστρώσεις, πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν, Δημήτρης Μπεφάνης – μπουζούκι, φωνητικά, Παύλος Ζαχόπουλος – μπάσσο, Νίκος Χατζηνικολάου – κιθάρα.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν οι συνεργάτες και φίλοι Ν. Παρθένης και ο Ζ. Κουκουσέλης που για πολλά χρόνια έχουν μια κοινή διαδρομή, γεμάτη δυσκολίες και αντιξοότητες στο χώρο του καλού τραγουδιού, επιμένοντας μοναχικά και αποκεντρωμένα στις αισθητικές τους αξίες στην πόλη που ζουν και εργάζονται, αλλά και ευρύτερα στη Θεσσαλία. Και την άλλη Ελλάδα. Άλλωστε ο Νίκος Παρθένης και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης μαζί με την καλλιτεχνική τους ομάδα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Άλλης Ελλάδας, που επιμένει και αντιστέκεται.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου