ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάσημος δημιουργός εκθέτει…

διάσημος-δημιουργός-εκθέτει-432828

Εκθεση γλυπτικής, τιμής ένεκεν αφιερωμένη στον πολυτάλαντο εικαστικό Φίλιππο Τσιάρα, διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου. Τα έργα του διάσημου γλύπτη, εκτίθενται σε διάφορα ξενοδοχεία της Σκιάθου και παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου θα διοργανώσει έκθεση ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών, που θα «φιλοξενηθεί» σε ξενοδοχεία του νησιού. Γεννημένος στο New Hampshire της Νέας Υόρκης πριν από 57 χρόνια από Γρεβενιώτη πατέρα και Λαρισαία μάνα, με σπουδές συγκριτικής λογοτεχνίας και υποτροφία με αντικείμενο τη μετάφραση σύγχρονων Ελλήνων ποιητών στα αγγλικά (Ρίτσο, Καβάφη και Καρυωτάκη) ο Φίλιππος Τσιάρας πρωτοεπισκέφθηκε την Ελλάδα το 1976.
            Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης σπούδασε μουσική και συγκριτική λογοτεχνία στο Amherst College. Υπήρξε βοηθός του Λουκά Σαμαρά, ενώ το καλλιτεχνικό του έργο περιλαμβάνει φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, κεραμικά, και γυαλί. Από το 1974 πραγματοποίησε περισσότερες από 75 ατομικές εκθέσεις σε διάφορα
ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Συμμετείχε στην Biennale της Βενετίας τρεις φορές και το 3μετρο γλυπτό του Social Climber τοποθετήθηκε στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.
έχει διακριθεί παγκοσμίως και του έχουν απονεμηθεί τα εξής βραβεία: Τhe American Academy Award for Poetry, The Thomas Watson Fellowship, New York State C.A>P.S. grant, National Endowment Grants for Arts και The Generali Assigurazioni Gold Metal Award for CIVILITA.
            Έργα του βρίσκονται σε εταιρικές, ιδιωτικές, και σημαντικές συλλογές μουσείων, συμπεριλαμβανομένου του Metropolitan Museum of Art. Είκοσι βιβλία και κατάλογοι είναι αφιερωμένοι στο έργο του, ενώ το φθινόπωρο του 2009 πραγματοποιήθηκε μεγάλη αναδρομική έκθεσή του με τίτλο The «Supereal» στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Τα έργα του Φίλιππου Τσιάρα εκτίθενται   στα ξενοδοχεία Skiathos Palace, Mandraki Village , Kassandra Bay, La piscine Art και Arco της Σκιάθου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου