ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτότυπη παράσταση

πρωτότυπη-παράσταση-433726

Αποσπάσματα από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», «Σφήκες» και «Ιππείς» θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 9.30 μμ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Τα αποσπάσματα από τους «Βατράχους», «Σφήκες», «Ιππείς» αποτελούν το πρώτο θεατρικό εγχείρημα με τίτλο «Αριστοφω(ο)νικά» (γιατί όπλο είναι η φωνή μας), που ετοίμασε η Θεατρική Ομάδα των Εκπαιδευτικών, όπου με άξονα το ζωόμορφο χορό των αρχαίων κωμωδιών επέλεξε να μη σιωπήσει σε καιρούς δίσεκτους και χαλεπούς για την παιδεία και τη χώρα μας γενικότερα.

Αυτό τον τρόπο επέλεξαν τα 20 μέλη της ομάδας για να μιλήσουν, να αντιδράσουν, να διδάξουν, να σχολιάσουν και να απευθυνθούν στην κοινωνία που ζουν. Αρωγός σε όλο αυτό το πολιτιστικό εγχείρημα είναι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που έχει αναλάβει και την οικονομική στήριξη της θεατρικής ομάδας και την όλη προσπάθεια διευκόλυνε ο Δήμος Βόλου και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Τη σκηνοθεσία των αριστοφανικών αποσπασμάτων επιμελείται η Κυριακή Δανιηλίδου, τη διασκευή των κειμένων και τους στίχους έγραψε η Μαργαρίτα Παπαϊωάννου και τη μουσική συνέθεσε η Νικολέττα Ρούσση.

Με τα σκηνικά ασχολήθηκε όλη η νεοσύστατη θεατρική ομάδα των καθηγητών που αποτελούν οι: Βέρα Βελετζάκου, Ερρικα Κολοσούσα, Ασπασία Σπυροπούλου, Ελένη Κατσαφούρη, Αναστασία Κουρεντζή, Κλεοπάτρα Μπατζούλη, Αναστασία Αθανασιάδου, Νικολέττα Ρούσση, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου, Ελένη Ψαροβασίλη, Κώστας Μιχαλάκης, Γιάννης Φελεσάκης, Σταύρος Κατσούρας, Λεωνίδας Χριστοδουλίδης, Κώστας Γιάνναρος, Μιχάλης Μύρικνας, Αντώνης Ρήγας, Γιάννης Μισαλούρης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου