ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή για τα παιδιά

γιορτή-για-τα-παιδιά-435564

Ολοκληρώνονται και φέτος τα εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου και διοργανώνονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις με τη λήξη της χρονιάς: ΑύριοTετάρτη 8 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική γιορτή λήξης στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠ με ανοιχτό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού, ζωγραφικής και έκθεση παιδικού-νεανικού βιβλίου. Το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» συνεχίζει για ενδέκατη χρονιά την σημαντική του παρέμβαση στο τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Σε έναν άρτια οργανωμένο χώρο, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών τόσο του κοινωνικού όσο και του πολιτιστικού τομέα και διαδραματίζει έναν πολυδιάστατο παρεμβατικό ρόλο στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας. Τη φετινή χρονιά στο ΚΔΑΠ λειτούργησαν εργαστήρια Εικαστικών (ζωγραφικής, κεραμικής), Θεατρικού Παιχνιδιού, Μουσικής Προπαιδείας, Παραμυθιού και Η/Υ, τα οποία παρακολούθησαν 170 παιδιά.

Το ανοιχτό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού, βασίζεται στο βιβλίο της Φύλιας Δενδρινού «Το νυσταγμένο φεγγάρι» και στηρίζεται στο έργο του Ελβετού ζωγράφου Paul Klee (1879-1940). Τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια θεατρικής έκφρασης και τον «διάλογο» ανάμεσα στο θεατρικό κείμενο και την αναπαράσταση των έργων του ζωγράφου, θα ανακαλύψουν τα κρυμμένα στοιχεία που βρίσκονται σε ένα έργο τέχνης και τον σεβασμό του καλλιτέχνη απέναντι στον άνθρωπο, στη φύση, στην ίδια τη ζωή. Στις 9.00 μ.μ. θα παρουσιαστεί Ηρωική Παράσταση Θεάτρου Σκιών από το «Ελληνικό Θέατρο Σκιών» του Μιχάλη Χατζάκη με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και ο μαύρος της Ανατολής».

Ο Μιχάλης Χατζάκης γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα και πρωτογνώρισε τον «Καραγκιόζη» από τον παλιό μάστορα της τέχνης Γιώργο Κουτσούρη. Κατόπιν μαθήτευσε και συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους μεγάλους καραγκιοζοπαίχτες Γιώργο Χαρίδημο και Δημήτρη Μόλλα. Κατά το χρονικό διάστημα 1992 -1994 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Θεατρολογία και Παραμυθόδραμα και από το 1994 συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – τμήμα Νηπιαγωγών. Το 1982 ίδρυσε το Ελληνικό Θέατρο Σκιών Λαμίας (πρώτο χειμερινό θέατρο στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου σκιών) που με 1000 και πλέον εμφανίσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο γνωστά μικροθέατρα στην Ευρώπη. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα, διηγήματα, ποιήματα, επιφυλλίδες και χρονογραφήματα και παράλληλα μελέτες και αναλύσεις για το θέατρο σκιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου