ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέρες κινηματογράφου

μέρες-κινηματογράφου-436760

 

Η τελική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του προγράμματος «Μέρες Κινηματογράφου 2011» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Βόλου, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης «Εργαστήριο Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Σύμπραξης Εκπαιδευτικών και Σχολείων Μαγνησίας.

Το project για τον κινηματογράφο και τη σχέση με το βιβλίο, τη μουσική, τη ζωγραφική υλοποιήθηκε στο διάστημα 4 Απριλίου έως 15 Μαΐου από σχολεία και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές επιλεγμένων ταινιών (Ο Ψύλλος, Τα Δελφινάκια του Αμβρακικού, Ο Μετανάστης, Το κίτρινο ποδήλατο), να συναντήσουν σκηνοθέτες και ηθοποιούς (Παντελής Βούλγαρης, Μαργαρίτα Μαντά), να συζητήσουν με ειδικούς (Υβόν Κοσμά, Διδάσκουσα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας / ΠΤΠΑ) και να εργαστούν πάνω σε φύλλα εργασίας, να φιλοτεχνήσουν κινηματογραφικές αφίσες, να ακούσουν μουσικές από τον κινηματογράφο, να γίνουν οι ίδιοι σκηνοθέτες και να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Χαιρετισμούς από Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εκπρόσωπο του Δήμου Βόλου, εκπρόσωπο επιστημονικής καθοδήγησης, τον διευθυντή Εργαστηρίου Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας καθηγητή Ανδρουλάκη Γεώργιο, εκπρόσωπο της Σύμπραξης Εκπαιδευτικών και Σχολείων Μαγνησίας και υπεύθυνο Πολιτιστικών Προγραμμάτων.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινιών μικρού μήκους από τα σχολεία: 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου: «Μια απόδραση με άσχημο τέλος», 6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου: «Σχολείο για γέλια και για κλάματα» και 1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς: «Παντελής Βούλγαρης: συζητώντας με τα παιδιά». Επίσης θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση του σκηνοθέτη Γιώργου Λάγδαρη και οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο. Τέλος θα ακουστούν μουσικές και τραγούδια από τον κινηματογράφο: Συμμετέχουν οι μουσικοί των σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης: Βραχνιά Άρτεμη, Νίκος Παπαθανασίου και Κατερίνα Κιούλογλου καθώς και μέλη των μαθητικών χορωδιών του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς, 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από έκθεση αφίσας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου