ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολύπλευρη δράση

πολύπλευρη-δράση-435564

Εβδομήντα εννέα χρόνια ενεργού παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική νεολαία συμπληρώνει φέτος το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μία Μη κυβερνητική εξωσχολική, παιδαγωγική οργάνωση, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων. Το παιδαγωγικό πρόγραμμά του προσφέρει στα νέα παιδιά και εφήβους την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες, να ολοκληρώσουν την προσωπικότητά τους και μέσα στις αυτοδιοικούμενες ομάδες να βιώσουν εμπειρίες και να δημιουργήσουν διαχρονικές φιλίες.

Φέτος, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, εκπονεί, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, το φιλόδοξο τριετές πρόγραμμα «Οδηγοί στην Κοινωνία Γνωρίζουμε το Παρελθόν, Δημιουργούμε το Μέλλον», με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη των Αρχαιολογικών χώρων και Πολιτιστικών Μνημείων της χώρας μας. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος τα παιδιά του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών του Τοπικού Τμήματος Βόλου επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, το βυζαντινού ρυθμού παρεκκλήσιο, που βρίσκεται δίπλα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Εκεί, αφού πληροφορήθηκαν από τον εφημέριο του Ιερού Ναού τα ιστορικά στοιχεία του οικοδομήματος, θαύμασαν τις υπέροχες τοιχογραφίες του, καθώς και τις εικόνες του τέμπλου, δημιουργήματα του φημισμένου έλληνα ζωγράφου Γουναρόπουλου, οι οποίες, όπως, παρατήρησαν χρειάζεται να συντηρηθούν.

Τέλος, μετά την επίσκεψη αυτή, φρόντισαν να εξωραΐσουν την παρακείμενη παραλία, συγκεντρώνοντας τα απορρίμματα, ενώ παράλληλα έβαψαν τα παγκάκια και ασβέστωσαν τους τοίχους. «Όλα αυτά έγιναν με την ουσιαστική υποστήριξη των πολιτών, διότι όλοι μας επιθυμούμε να αναδειχθούν οι ομορφιές της πόλης μας, όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου