ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ροκ διάθεση

με-ροκ-διάθεση-435564

Οι δημοφιλείς Σοφία Αρβανίτη, Μιχάλης Κακέπης και Κωνσταντίνος Καζάκος, παρέα με τους Level X, θα εμφανιστούν σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου στις 10.30 μ.μ. στο Vox Music Stage, που βρίσκεται στο συγκρότημα Τσαλαπάτα στον Βόλο. Έχοντας στις αποσκευές τους τρία νέα albums, τα «Χωρίς Retouche», «Σελένα» και «Είμαι Εγώ» αντίστοιχα και θέλοντας να μιλήσουν, μέσω της μουσικής τους, για όλους και για όλα, οι Σοφία Αρβανίτη, Μιχάλης Κακέπης και Κωνσταντίνος Καζάκος, παρέα με τους Level X, συναντιούνται απόψε στο Βόλο.

Η Σοφία Αρβανίτη επέστρεψε πιο rock από ποτέ στα μουσικά τεκταινόμενα, δίνοντας το δισκογραφικό της στίγμα «Χωρίς retouche» κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» πρόκειται για «μια δουλειά όπου κατά το ήμισυ έχω γράψει εγώ τους στοίχους και είναι σε ύφος σύγχρονο με ροκ ηχοχρώματα και νέους συνεργάτες που δεν είχα ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν». Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ζω μέσα από την μουσική. Θέλω τις ιδέες που έχω και την ενέργεια που μου δημιουργεί η μουσική, να τα μεταφέρω στον κόσμο και να επικοινωνώ μαζί του». Η ενασχόλησή της με τους στοίχους «είναι μια ανησυχία που είχα από μικρή» όπως ομολογεί η ίδια και προσθέτει «είναι μεγάλη εκτόνωση να γράφεις στίχους».
            Η αγαπημένη ερμηνεύτρια δηλώνει «λάτρης του Βόλου, που διαθέτει μεγάλη κουλτούρα» και παράλληλα ευτυχής διότι θα συναντηθεί μουσικά με τον Κωνσταντίνο Καζάκο και τον Μιχάλη Κακέπη, στο «Vox» παρουσιάζοντας «μια παράσταση για τους φίλους που θέλουν να ακούσουν μουσική αυτού του ύφους και να επικοινωνήσουμε τα τραγούδια μας με τον κόσμο, σ’ έναν πολύ ωραίο χώρο που έχει θετική ενέργεια» όπως υπογραμμίζει. Η Σοφία Αρβανίτη προετοιμάζεται για την αποψινή μουσική συνάντηση, φορώντας ένα ροκ μακό και την προσδοκία να πυροδοτηθούν η θετική ενέργεια και η διασκέδαση, χαρίζοντας στους φίλους της το «Όλα πήραν φωτιά».
            Ο Μιχάλης Κακέπης, ο οποίος έχει ταυτιστεί κυρίως με τις αθηναϊκές μουσικές σκηνές, έδωσε για πολλά χρόνια το στίγμα του στην περίφημη σκηνή του Σταυρού του Νότου και έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την ταινία «Δούρειος ίππος»,  όπου δάνεισε την φωνή του στον Δημήτρη Αλεξανδρή, ο οποίος υποδύονταν ένα rocker τραγουδιστή. Ο χαρισματικός περφόρμερ υπογραμμίζει ότι «εισπράττω δύναμη για να συνεχίσω, μέσα από την επαφή μου με τον κόσμο, διότι ο κόσμος στις εποχές που ζούμε, έχει ανάγκη από τον καλλιτέχνη. Ο κόσμος, προσθέτει ο ίδιος, έχει ανάγκη από την επικοινωνία με τον καλλιτέχνη και το χιούμορ, αλλά όχι την γελοιότητα» διευκρινίζει. Παρά το γεγονός ότι «έχω κατηγορηθεί ότι δεν σεβόμουνα το ελληνικό τραγούδι, τώρα πια, πολλοί ακολουθούν τον ίδιο δρόμο» σημειώνει ο ίδιος. Η θετική εικόνα του για τον Βόλο αποτυπώνεται στην φράση «είναι μια πόλη που διαθέτει μεγάλη ποιότητα στον τρόπο που ακούει και έρχομαι με χαρά, τονίζει,  για να συναντήσω τους φίλους μου».
            Συμμέτοχος στην αποψινή μουσική συντροφιά, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος τραγουδάει και παίζει κιθάρα live σε ένα γνήσιο, σκληροπυρηνικό rock πρόγραμμα, με γνώριμες μουσικές και πολύ πάθος, σε ένα πρόγραμμα ελληνικών και ξένων rock τραγουδιών. Ο Κωνσταντίνος Καζάκος παρουσιάζει κλασικά, αξέχαστα τραγούδια (Led Zeppelin, Deep Purple, Doors, Rage against the machine, Green Day, Rory Gallagher, Pink Floyd, Gary Moore, Blur, Ξύλινα Σπαθιά, Παύλο Σιδηρόπουλο κ.α.), αλλά και κομμάτια από την δισκογραφική του δουλεία «Είμαι εγώ», γραμμένα με αγάπη για την ροκ μουσική, με την δική του σφραγίδα και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Δημήτρης Σταρόβας.
            Στην μοναδική αποψινή παράσταση, στο πλευρό των τριών καλλιτεχνών θα βρεθεί το τετραμελές ελπιδοφόρο συγκρότημα των Level X, με εκτελέσεις και ερμηνείες, τόσο από τις προσωπικές τους δισκογραφικές δουλειές, όσο και γνωστών rock και όχι μόνο επιτυχιών. Η τιμή εισόδου με ποτό είναι 10 ευρώ και χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».
ΓΛ. ΥΔΡ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου