ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναδομώντας τη μορφή

αναδομώντας-τη-μορφή-443497

Το ενδιαφέρον των φιλότεχνων της συμπρωτεύουσας αποσπά η νέα σειρά έργων του συμπολίτη εικαστικού Κώστα Κομνηνού, ο οποίος καταθέτει τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες και τους προβληματισμούς του, μέσα από μια σειρά έργων. Η θεματική ενότητα που απασχολεί τον καλλιτέχνη τιτλοφορείται

«Αναδομώντας την μορφή» και παρουσιάζεται με επιτυχία στην Γκαλερί Decorama Arte design & art gallery, η οποία βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 39 (πρώην Ανθέων), στην Θεσσαλονίκη. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου, περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, εγκαταστάσεις και βίντεο προβολή από τον εικαστικό Κώστα Κομνηνό, καθώς και αντικείμενα design από τους Γιάννη και Χρήστο Μακρή. Ο Κώστας Κομνηνός, ο οποίος έχει προ πολλού ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, παρουσιάζει στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης τους καρπούς της εικαστικής του εξέλιξης και αναζήτησης, έχοντας προηγουμένως παρουσιάσει την δουλειά του στην Γαλλία και αλλού με πολύ θετικά σχόλια.

Ο Κώστας Κομνηνός αναδομώντας τη μορφή, μέσα από τη διάσπαση και την ανασύνθεσή της, αναζητά τη μορφή της δικής του ύπαρξης. Αναζητά τη μνήμη του χρώματος, το σκοπό της τέχνης και την επίδρασή της στη ψυχολογία του παρατηρητή. Αναζητά το βλέμμα του θεατή, προσφέροντάς του όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία θέασης προς το έργο. Στην ερευνητική του καλλιτεχνική πορεία, περνάει μέσα από τη παραστατική στην ανεικονική ζωγραφική. Κινείται με άνεση και σεβασμό από τον ιμπρεσιονισμό στον εξπρεσιονισμό, αγγίζοντας μερικές φορές τα σύνορα του φουτουρισμού. Με τα έργα του μιλάει σε όλες τις αισθήσεις.

Αναζητά διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης και παρουσίασης στη δουλειά του. Ακουαρέλες, λάδια, μελάνια σε διάφορες διαστάσεις και θεματολογίες. Ζωγραφική στον αέρα-επάνω σε διαφανείς πλάκες από Plexiglas-οι οποίες περιστρέφονται μηχανικά αποδομώντας το χρώμα και αναδομώντας τη μορφή. Παρουσιάζονται φωτιζόμενα έργα, γλυπτά και κατασκευές, αλλά και ψηφιακό Videoμε θέμα την ψηφιακή σύνθεση του χρώματος, που ο καλλιτέχνης δημιούργησε αποκλειστικά για την παρούσα έκθεση. «Είναι ο εικαστικός κόσμος του Κ.Κ. που παρουσιάζουμε ,με μεγάλη μας χαρά, μέσα από το χώρο μας, το Decorama-Arte, για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο γκαλερίστας Νίκος Βουκυκλαράκης. Η έκθεση είναι ανοιχτή Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11:00-15:00 & 18:00-21:00, την Τετάρτη: 11:00-19:00 και Σάββατο-Κυριακή: 12:00-16:00.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου