ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικό Χωριό ενόψει…

μουσικό-χωριό-ενόψει-435564

Σε δημιουργική φάση βρίσκεται το Μουσικό Χωριό 2011, που αποτελεί πλέον θεσμοθετημένη διοργάνωση με πολυάριθμους φίλους. Η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού ανακοινώνει με εμφανή ικανοποίηση τις εκπαιδευτικές και συναυλιακές δραστηριότητες της φετινής χρονιάς, απευθύνοντας, παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στους απανταχού φίλους των ήχων και της μελωδίας.

Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης, είναι ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και προώθησης πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης. Φέτος διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Βόλου.

Μετά από μία πενταετία συνεχούς δράσης και προσφοράς στα πολιτιστικά της χώρας, το Μουσικό χωριό βιώνει την ισχνότερη – και εντελώς ανεπαρκή – οικονομική στήριξη από το έτος της δημιουργίας του. Ωστόσο, αντί αποδόμησης, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί φέτος σε δύο περιόδους, προτείνοντας και υλοποιώντας πρωτότυπες δράσεις στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και πράξης. Η πρώτη περίοδος θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 18 και 24 Απριλίου και η δεύτερη, αντίστοιχα, περίοδος, προγραμματίζεται μεταξύ 26ης Αυγούστου και 1ης Σεπτεμβρίου.

H εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 11 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 26 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές των δράσεων αυτών είναι, φέτος, 43 διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.

Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές: Σύγχρονη μουσική, παλαιά μουσική, λαϊκός μουσικός πολιτισμός, ανατολικές μουσικές παραδόσεις, μουσική δωματίου, αυτοσχεδιασμός, χορός, θέατρο, μουσικοπαιδαγωγικά, διεύθυνση μουσικών συνόλων, Performance, μουσική τεχνολογία, ανθρώπινη φωνή, το σώμα του μουσικού. Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου. Μεταξύ αυτών, δύο συναυλίες για το ευρύ κοινό οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

To αναλυτικό πρόγραμμα κατευθύνσεων, εργαστηρίων και συναυλιών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr) όπου υπάρχει πρόσβαση σε ένα πλήρες αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό όλων των προηγούμενων ετών. Στο αρχείο συναυλιών υπάρχουν αποσπάσματα ή και ολόκληρα μέρη από τις αντιπροσωπευτικότερες συναυλίες (2006-2009). Στο αρχείο φωτογραφιών υπάρχει φωτογραφικό οδοιπορικό του Νικόλα Χρυσού για την κάθε χρονιά ξεχωριστά. Επίσης υπάρχει αρχείο βίντεο, με τις πιο συναρπαστικές στιγμές της κάθε χρονιάς. Oι χρήστες μπορούν να αξιολογούν και να σχολιάζουν τα βίντεο, που έχουν δημιουργηθεί από την κινηματογραφική ομάδα του Ανδρέα Σιαδήμα και του Γιάννη Αγγελάκη, οι οποίοι πρόκειται να δημιουργήσουν σύντομα ένα ντοκιμαντέρ ευρείας διανομής με τίτλο «Μουσικό Χωριό».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου