ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραστάσεις από την Πειραματική

παραστάσεις-από-την-πειραματική-435564

 

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει με επιτυχία των κύκλο των παραστάσεων «Νέοι Δημιουργοί» με το έργο «60» του Βολιώτη συγγραφέα Ευάγγελου Κάβουρα, το οποίο παρουσιάζεται από τους ηθοποιούς του τμήματος των «Βιωματικών σεμιναρίων», στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον με τρεις ακόμη παραστάσεις, σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου στις 9.00 μ. μ, αύριο Σάββατο 16 Απριλίου στις 12 τα μεσάνυχτα και την Κυριακή 17 Απριλίου στις 9.00 μ.μ.

Πέντε άνθρωποι εγκλωβίζονται μέσα σε ένα ασανσέρ και το πείραμα αρχίζει. Τους απομένουν 60 λεπτά για να ζήσουν ακόμη, γιατί μετά θα καταστραφεί ο κόσμος. Έτσι ξέρουν, έτσι νομίζουν. Καθ’ όλη την διάρκεια του πειράματος οι δύο επιστήμονες-γιατροί τους καθοδηγούν και τους παρακολουθούν. Στα 60 λεπτά του πειράματος ξεδιπλώνονται οι ιστορίες του παρελθόντος που έζησαν οι άνθρωποι πειραματόζωα. Τα συναισθήματά τους διαδέχονται το ένα το άλλο. Η αγωνία τους κορυφώνεται και οι διαφωνίες τους μεγαλώνουν. Με την πάροδο του χρόνου ανακαλύπτουμε το λόγος της ύπαρξή τους εκεί, σ’ αυτό το πείραμα, όπως και τα κοινά σημεία που είχαν μεταξύ τους οι ήρωες πριν βρεθούν στο ασανσέρ.

Με την ανάσυρση της άδηλης μνήμης και την αναγέννηση των εγκεφαλικών κυττάρων τους το πείραμα πάει να στεφθεί από επιτυχία, αλλά κάτι συμβαίνει που τα ανατρέπει όλα. Ένα φουτουριστικό πείραμα της ιατρικής και της ψυχολογίας ολοκληρώνεται. Το πείραμα το ζούμε ήδη. Και είμαστε εμείς τα πειραματόζωα; Μας κατευθύνουν κάποιοι; Ζούμε σε ένα δικό μας ασανσέρ; Μήπως μας παρακολουθούν; Είμαστε παίκτες χωρίς να το θέλουμε και να το γνωρίζουμε ενός επιστημονικού πειράματος; Ο κόσμος μας θα καταστραφεί; Εμείς θα ζήσουμε;

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνα Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Ευάγγελος Κάβουρας, δραματουργική ανάλυση Συνοδή Φουκαλά. Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Αγγελική Νικολάου, Χαρούλα Νικολάου, Ελένη Μπακίρη, Αλκιβιάδης Μαρούγκας, Άννα Πατητή, Ευάγγελος Κάβουρας, Βαρβάρα Δεμίρη, Μαρίνα Σωτηρίου, Συνοδή Φουκαλά, Μελίνα Ζάχου. Το έργο παρουσιάζεται στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» (Κουμουνδούρου 1), σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Βόλου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου