ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολές στο Αχίλλειον

προβολές-στο-αχίλλειον-435564

Εντεκα συνολικά καινούριες κι ενδιαφέρουσες δημιουργίες νέων κινηματογραφιστών φιλοξενούνται από σήμερα Τετάρτη στο Βόλο, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, (πεζόδρομος Κουμουνδούρου 1 και Ιάσονος, αίθουσα «Νίκος Κολοβός»), στο πλαίσιο των περιφερειακών εκδηλώσεων του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα στις σήμερα 6, αύριο 7 και την Παρασκευή 8 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες προβολές στο Αχίλλειον. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία στην οποία, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, η πόλη μας συμμετέχει με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, τονίζοντας ότι «φέτος είναι φανερή η προσπάθεια για αναβάθμιση του θεσμού, τόσο μέσα από την επιλεγμένη θεματολογία, όσο και από το υψηλό επίπεδο ποιότητας και πρωτοτυπίας των δημιουργών. Η κρίσιμη συγκυρία στη χώρα μας, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα δίνει πρόσθετα ερεθίσματα και ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του κόσμου».

            Η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μέσα από το πρόγραμμα των Περιφερειακών Εκδηλώσεων «αποτελεί ένα σημαντικό και ελπιδοφόρο γεγονός για τα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας, καθώς δίνει την ευκαιρία στους Βολιώτες να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή νέες δημιουργίες ταλαντούχων καλλιτεχνών», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου κ. Απ. Φοινικόπουλος.
            Αναλυτικότερα το πρόγραμμα προβολών, έχει ως εξής: Σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ 20:00 «Έτσι Είμαι» (How I Am),
21:00 «Οι Αρτοποιοί» (Bred Makers), 22:15 «Οι Νευροτυπικοί» (Neurotypical).
            Αύριο Πέμπτη 7 Απριλίου προγραμματίζονται οι προβολές των κάτωθι ντοκιμαντέρ: 20:00 «Η Ιστορία του Πατ Τίλμαν» (The Tillman Story), 21:45 «Greek Crisis Explained», 21:50 «Welcome to Europe» και 22:00 «Καναρίνι μου Γλυκό» (My Sweet Canary).
            Την Παρασκευή 8 Απριλίου θα προβληθούν αντίστοιχα τα ντοκιμαντέρ 20:00 «Ένας Τυχερός Ελέφαντας» (One Lucky Elephant), 21:30 «Ένα Μουσείο Γεννιέται» (A Museum Is Born), 22:00 «Η Ηχώ του Χρόνου» (Echo Of Time) και 23:30 «Made In Birmingham».
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου