ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η φωνή του Γιώργου Νταλάρα

η-φωνή-του-γιώργου-νταλάρα-454088

Αφιερωμένη στο Γιώργο Νταλάρα είναι η φετινή κεντρική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ., στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου Βόλου, στο Πεδίο Άρεως. Το Μουσικό Σχολείο Βόλου, παρουσιάζει την συναυλία με θέμα: «Δεκαπέντε Ελληνες συνθέτες – Μια φωνή», με αφιέρωμα στην φωνή του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα παραστεί στην εκδήλωση. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου αποδίδουν είκοσι επτά τραγούδια που διατρέχουν όλη τη μουσική διαδρομή του αγαπημένου Έλληνα τραγουδιστή, τραγούδια που ο κόσμος αγάπησε μέσα από τις πρώτες δικές του εκτελέσεις και που συνέδεσε άρρηκτα με το όνομα και τη φωνή του.

Η συναυλία, με πρόγραμμα έντεχνης λαϊκής μουσικής και τραγουδιών, περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, ποιητών και στιχουργών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Λοΐζος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Απόστολος Καλδάρας, η Ελένη Καραΐνδρου κ.α. Οι παραπάνω δημιουργοί εμπιστεύτηκαν τα έργα τους στον Γιώργο Νταλάρα κι εκείνος με την σειρά του μας έκανε να τα αγαπήσουμε, να τα σιγοτραγουδήσουμε και σήμερα πια να τα θεωρούμε κλασικά και ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και του πολιτισμού μας.

Η Συμφωνική και Λαϊκή Ορχήστρα του Σχολείου, σολίστ και πολυμελής χορωδία θα επιχειρήσουν το μουσικό αυτό «ταξίδι» με οδηγούς τους καταξιωμένους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, όπως ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Συμφωνικής Ορχήστρας του σχολείου αλλά και της χορωδίας, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, μαέστρος της Λαϊκής Ορχήστρας, εμπνευστής και «καλλιτεχνικός διευθυντής» της συναυλίας, η Κερασία Σιάρα και η Ιωάννα Χατζάκη, υπεύθυνες για τη διδασκαλία και την προετοιμασία της χορωδίας.

Ο ίδιος ο Γιώργος Νταλάρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το σχολείο και τους συντελεστές, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση. Συγκινημένος ο καλλιτέχνης από την προσπάθεια των μαθητών αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση του σχολείου και υποσχέθηκε ότι θα παραβρεθεί στη συναυλία αυτοπροσώπως. Πληροφορίες – προσκλήσεις για τη συναυλία, δίδονται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ τέρμα, με τηλέφωνα επικοινωνίας 24210-71096 και 24210-47155.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου