ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταινία με άρωμα Ελλάδας

ταινία-με-άρωμα-ελλάδας-455711

Προ των πυλών βρίσκονται «Οι Ιππείς της Πύλου» οι οποίοι θα προβληθούν από τις 10 Μαρτίου στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Βόλου. Ενόψει της πρεμιέρας της ανατρεπτικής κοινωνικοπολιτικής σάτιρας, ο δημιουργός της ταινίας Νίκος Καλογερόπουλος βρέθηκε χθες στο Βόλο, πραγματοποιώντας συναντήσεις με φίλους αγαπημένους και συνεργάτες. Στην διάρκεια της χθεσινής παραμονής του στο Βόλο, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κατέθεσε τις σκέψεις του στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μια ταινία που μοσχοβολάει Ελλάδα από το Α έως το Ω». Αναλύοντας τους λόγους και τα ερεθίσματα που στρέφουν το καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον προς την σκηνοθετική οδό, ο Νίκος Καλογερόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά «όταν έχεις το μικρόβιο του δημιουργού μέσα σου, έχεις και το χρέος. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, το έχεις χρεωθεί και πρέπει να το κάνεις».

Στην προκειμένη περίπτωση, οι «Ιππείς της Πύλου» συγκεντρώνουν ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών, το οποίο απαρτίζουν οι: Νίκος Καλογερόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Βάνα Μπάρμπα, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Δημήτρης Καμπερίδης, Ιουλία Καλογρίδη κ.α, ενώ σύμφωνα με την επισήμανση του πρωταγωνιστή «όλοι οι συμμετέχοντες δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας». Στην ταινία συμμετέχουν φιλικά ο Γιώργος Κιμούλης και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, τους στίχους, την μουσική και τα τραγούδια έγραψε ο Νίκος Καλογερόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία, την μουσική επένδυση επιμελήθηκε ο Θανάσης Νικόπουλος, τα σκηνικά δημιούργησε η Στέλλα Ρότσιου, τα κοστούμια η Μαρία Καραπούλιου, το μακιγιάζ ανέλαβε η Φανή Αλεξάκη, το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και τον συντονισμό παραγωγής η Λέλια Ανδρόνικου.

Ο Νίκος Καλογερόπουλος, ο οποίος διατηρεί δεσμούς καρδιάς με τον Βόλο, δηλώνει «ευτυχής» διότι του δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτεί μια αγαπημένη πόλη, ενώ απευθυνόμενος στους Βολιώτες τονίζει «τους στέλνω πολλά μηνύματα μέσω της ταινίας μου και θέλω να τους πω, κοιτάζοντάς τους στα μάτια, ότι η συγκεκριμένη δουλειά είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει και ξεχρεώνω την μακρόχρονη απουσία μου». Δίνοντας το στίγμα της πρωτότυπης κινηματογραφικής του πρότασης, ο κ. Καλογερόπουλος τονίζει ότι «είναι η ματιά του Διογένη στην σύγχρονη Ελλάδα και όχι μόνο». «Οι Ιππείς της Πύλου» εν κατακλείδι, είναι οι συνειδητοί πολίτες, οι πολίτες του κόσμου, οι κοσμοπολίτες που έλεγε και ο Αντισθένης ο φιλόσοφος. Οι ενεργοί πολίτες που γίνονται εθελοντές και μπροστάρηδες για να αφυπνίσουν συνειδήσεις» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, ο οποίος έχει παράλληλα δημιουργήσει με μαεστρία πολλούς χαρακτήρες στην διάρκεια της μακράς καλλιτεχνικής του πορείας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου