ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ωχ, τα νεφρά μου»

ωχ-τα-νεφρά-μου-457164

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις για το έργο του Μπάμπη Τσικλιρόπουλου «Ωχ, τα νεφρά μου» που παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις, σήμερα Παρασκευή 11 και αύριο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. με γενική είσοδο 10 ευρώ.

Το έργο αποτελεί σάτιρα που ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος και αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της σύγχρονης νεοελληνικής γραφής.

Δύο ρακοσυλλέκτες, ο Μπούλης και ο Μητσάρας συμβιώνουν «στολίζοντας» την καθημερινότητά τους με μικροκαυγαδάκια και συγκρούσεις μέσα από τα οποία αποδεικνύεται και η εξάρτηση του ενός από τον άλλο. Παράλληλα, μία φίλη του Μητσάρα, η καλόκαρδη πόρνη Μαγδαληνή αναλαμβάνει να μυήσει το Μπούλη στα «μυστικά» του έρωτα, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι δύο εισβολείς, μπλέκουν κατά πολύ τα πράγματα, με αποτέλεσμα ανατροπές που προκαλούν τόσο γέλιο, ώστε να πονέσουν τα νεφρά των θεατών. Προκαλούν όμως και σκέψεις και ωθούν τους δύο αντι – ήρωες να εκφράσουν ένα τόσο ισχυρό ανθρώπινο πόνο, ώστε να κυλήσουν και δάκρυα στα μάτια των θεατών.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σταμάτη Τζελέπη, σκηνικά – κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, φωτισμούς Κώστα Τατάκου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταμάτης Τζελέπης (Μητσάρας), Περικλής Τσαμαντάνης (Μπούλης), Αντώνης Κουτσελίνης (κύριος), Μαρία Χαϊντούτη (Μαγδαληνή).

Εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από το Ταμείο του Αχίλλειου, 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Κατά τις ημέρες των παραστάσεων, η προπώληση πραγματοποιείται τα πρωινά 11-1 από το Ταμείο του Αχίλλειου, 24210 32818, ενώ τα απογεύματα 6-9, εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής, 24210 78164. Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου