ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωταθλητής στην τέχνη

πρωταθλητής-στην-τέχνη-731627

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης του προπονητή Στάθη Τοπαλίδη

Παρουσία πλήθος κόσμου, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και του πολιτισμού εγκαινιάστηκε χθες στην Εξωραϊστική η έκθεση του Στάθη Τοπαλίδη, κορυφαίου προπονητή και πρωταθλητή στον στίβο της ζωγραφικής.

Καλλιτέχνης στον στίβο και το χρώμα ο διακεκριμένος Βολιώτης προπονητής Στάθης Τοπαλίδης ξεδιπλώνει το δημιουργικό του ταλέντο και παρουσιάζει τα ζωγραφικά του έργα στους φιλότεχνους του Βόλου, στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί έως μεθαύριο 22 Οκτωβρίου στην Εξωραϊστική.

Μετά τις μεγάλες διακρίσεις στον στίβο και τη μεγάλη πορεία που διήνυσε ως προπονητής της «dream team» των αθλητών της Ελλάδας, πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής στον Βόλο.

Ο Στάθης Τοπαλίδης έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε οχτώ ομαδικές εκθέσεις. «Ζωγράφιζα ως μαθητής, οι φίλοι μου έβλεπαν με ενθουσιασμό τα έργα μου, αλλά δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο αντικείμενο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ξεκίνησε ουσιαστικά μετά τη συνταξιοδότησή του, «γεμίζοντας ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου» όπως υπογράμμισε.

Τα θέματά του περιλαμβάνουν πολλές ενότητες, είναι αθλητικού περιεχομένου, αγιογραφίες, προσωπογραφίες, ιστορικά, γυμνά και πολλά ακόμη έργα, που καλύπτουν μεγάλη γκάμα. Στην πρώτη του ατομική έκθεση φιγουράρουν οι προσωπογραφίες σύγχρονων θρύλων του στίβου. Καθηνιώτης, Καλογιάννης, Προβελέγγιος, Λιαπής, κυριαρχούν στις προσωπογραφίες της έκθεσης, από το χέρι του δασκάλου, του ακούραστου προπονητή και πάνω απ’ όλα του ανθρώπου, που προσέφερε πολλά στον αθλητισμό.

Για τον ίδιο, ο αθλητισμός και η τέχνη έχουν κοινή βάση και αφετηρία, ενώ όπως επισήμανε «και τα δύο απαιτούν αγάπη και αφοσίωση».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου