ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το παιχνίδι της μοναξιάς»

το-παιχνίδι-της-μοναξιάς-457877

Το έργο του Ουίλιαμ Γκίμπσον «Το παιχνίδι της μοναξιάς» θα φιλοξενηθεί το διήμερο 19 και 20 Φεβρουαρίου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, για τέσσερις προγραμματισμένες παραστάσεις στις 6.30 μ.μ. το απόγευμα και τις 9.30 μ.μ. το βράδυ. Μετά από δύο χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα, η παράσταση που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές, θα φιλοξενηθεί στο Βόλο, προς χάρη των φιλότεχνων της περιοχής.

Την απόδοση και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Δάνης Κατρανίδης, τα σκηνικά και κοστούμια ο Γιώργος Πάτσας, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και την μουσική

επιμέλεια ο Γιώργος Νανούρης. Πρωταγωνιστούν οι Δάνης Κατρανίδης και Χρύσα Παππά.

Όσο η μοναξιά υπάρχει στην ζωή των ανθρώπων θα συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της μαζί τους, εξελίσσεται ένα παιχνίδι διαχρονικό με αβέβαιη κάθε φορά κατάληξη. Ο Τζέρι και η Γκίτελ, δυο μοναχικά άτομα σε μια μεγαλούπολη, μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι. Στόχος τους να ανακαλύψουν ο ένας στο βλέμμα του άλλου πως δεν είναι μόνοι. Θα το καταφέρουν; Τι τους φέρνει κοντά; Ο έρωτας ή οι ταυτόσημες ανάγκες τους; Κι αν οι ανάγκες διαφοροποιηθούν; Θα συνεχίσουν να είναι μαζί; Μήπως το παιχνίδι της μοναξιάς είναι ταυτόχρονα και ένα παιχνίδι αυτογνωσίας; Κάθε απάντηση όμως γεννά κι ένα καινούριο ερώτημα. Το τέλος του θεατρικού έργου του Ουίλιαμ Γκίμπσον είναι ταυτόχρονα η αρχή του προσωπικού έργου κάθε θεατή. Και σε αυτό ακριβώς συνίσταται η αρυτίδωτη γοητεία του.

Ο Ουίλιαμ Γκίμπσον γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Άρχισε να γράφει πεζογραφία και ποίηση, γνωρίζοντας την καταξίωση με το πεζογράφημα «Ο ιστός της αράχνης». Για το θέατρο, εκτός από το «Παιχνίδι της μοναξιάς», έγραψε τα έργα: «Ξαπλωμένος στο Ζάιτον», «Ο Ντίννυ και οι μάγισσες», «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», «Το χρυσό αγόρι», «Αμερικάνος πρωτόγονος», «Το σώμα και η ρόδα», «Ηθικά πλάσματα». Η επιτυχία ήρθε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1958 με το «Παιχνίδι της μοναξιάς» στο οποίο πρωταγωνίστησαν ο Χένρι Φόντα και η Ανν Μπάνκροφτ. Το συγκεκριμένο έργο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε έγινε κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Μίτσαμ και τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν. Στην παράσταση ισχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ και η προπώληση πραγματοποιείται στο «Αχίλλειο», με τηλέφωνο επικοινωνίας 2421032818.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου