ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενα παράξενο απόγευμα

ενα-παράξενο-απόγευμα-458882

Θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 8.00 το βράδυ στην σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος στην Αγριά. Το θεατρικό μονόπρακτο του Αντώνη Δωριάδη (1936) με τίτλο: «Ένα παράξενο απόγευμα», θα παρουσιαστεί απόψε στο πλαίσιο των δράσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος. Πρόκειται για ένα υπαρξιακό, κοινωνικοπολιτικό έργο που έγραψε ο Αντώνης Δωριάδης και δεν ευτύχησε να το δει να παίζετε στην γενέτειρά του. Αντίθετα στη Γαλλία «ανέβηκε» από τέσσερις διαφορετικούς θιάσους αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Το έργο παρουσιάστηκε και από το Εθνικό Θέατρο Κύπρου, στη Λευκωσία.

Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται στο παγκάκι ενός απομονωμένου πάρκου που θα μπορούσε να βρίσκεται και στην πόλη μας. Μια γυναίκα και ένας άντρας συναντιούνται σε μια στιγμή που θα σημαδέψει την από δω και πέρα ζωή τους.

Σ’ αυτή την όχι τυχαία συνάντηση τους, συγκρούονται για να δώσουν απάντηση στα αμείλικτα ερωτήματα που τους έχει θέσει η ίδια η ζωή τους:

Ο Δημήτρης Αγοράς, ο οποίος κατάγεται από την Μακρινίτσα, σκηνοθέτησε το έργο, ενσαρκώνοντας παράλληλα τον ανδρικό ρόλο. Τον ρόλο της γυναίκας υποδύεται αντίστοιχα η Χρυσάνθη Οτζάκογλου. Την κίνηση επιμελήθηκε η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα. Τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, το έργο παίχτηκε στο χώρο τέχνης των νοτίων προαστίων της Αθήνας, το Art Gallery Café.

Η παράσταση είναι χωρίς εισιτήριο, μια ακόμη προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής, επιπλέον δε και μια στήριξη σε αξιόλογους νέους καλλιτέχνες από την περιοχή μας.

Στο μεταξύ, το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει με τη νέα του σύνθεση το Δ.Σ. του Ιδρύματος, προκειμένου να εγκρίνει τον προγραμματισμό πλούσιων δράσεων για το τρέχον έτος, παράλληλα δε και μια σειρά αξιόλογων δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου