ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια πόλη για δύο

μια-πόλη-για-δύο-459332

Η γνωστή ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου θα εμφανιστεί σήμερα στις 10 το βράδυ στην μουσική σκηνή «Νυχτωδία», που βρίσκεται στην οδό 2ας Νοεμβρίου 98, στο Βόλο. Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα παρουσιάζει αυτό το χειμώνα για πρώτη φορά στις μουσικές σκηνές της Ελλάδας μία ιδιαίτερη, προσωπική μουσική παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν τραγούδια σημαντικά και αγαπημένα και η συναρπαστική ερμηνεία τους. Μαζί της οι εμφανίζονται μουσικοί: Άκης Γαβαλάς, τύμπανα, Χρήστος Βογιατζής, μπάσο, Λευτέρης Πουλιός, πλήκτρα, Δημήτρης Σινογιάννης, κιθάρα, Νίκος Λαγός, ήχος.

Με τη δύναμη, την ακρίβεια και το πάθος της φωνής της αλλά και την χαρισματική, θεατρική παρουσία της στη σκηνή, η Ρίτα Αντωνοπούλου έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να θεωρείται ως μία ώριμη και στιβαρή ερμηνεύτρια, από τις καλύτερες της γενιάς της. Η σκηνή είναι ο φυσικός της χώρος καθώς καταφέρνει όχι απλώς να ερμηνεύει τους διαφορετικούς ρόλους και χαρακτήρες των τραγουδιών αλλά να γίνεται η πρωταγωνίστρια τους. Γι’ αυτό και στις ζωντανές της εμφανίσεις, εκτός από τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας επιλέγει και τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, τραγούδια που πρωταρχικά συγκινούν εκείνη, για να τα υπηρετήσει με αγάπη και να τα αποδώσει με όλο της τον εαυτό.

Στο πρόγραμμα που παρουσιάζει αυτό το χειμώνα, τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου συνυπάρχουν με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταμάτη Κραουνάκη, του Γιώργου Ανδρέου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Νίκου Ζούδιαρη κ.α., ενώ δε λείπουν και απρόσμενα περάσματα σε τραγούδια διεθνών δημιουργών από διάφορα μέρη του κόσμου. Και φυσικά η Ρίτα Αντωνοπούλου θα παρουσιάσει και τραγούδια από τον καινούργιο, πολυσυλλεκτικό δίσκο της με τίτλο «Μια πόλη για δύο» που μόλις κυκλοφόρησε. Μια σπουδαία ερμηνεύτρια αποφασίζει αυτό το χειμώνα να μοιραστεί τη συγκίνηση και την αλήθεια των τραγουδιών σε ένα γοητευτικό, προσωπικό ρεσιτάλ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24210 22101.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου