ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πηγή θεατρικής έκφρασης

πηγή-θεατρικής-έκφρασης-749833

Αρχισαν οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019 στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι. Το Εργαστήρι, που υπάγεται στο Τμήμα Θεάτρου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, λειτουργεί με τη μορφή που έχει σήμερα από το 1993. Με έντονα δημιουργική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, αλλά και με τις περιοδείες και παρουσιάσεις παραστάσεων και δράσεων και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, έχει καθιερωθεί ως φορέας ενίσχυσης της θεατρικής παιδείας, φέρνοντας το θέατρο κοντά σε ανθρώπους που σπάνια έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.

Ο στόχος της Διεύθυνσης Πολιτισμού να ενεργοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής και να τονώσει την πολιτιστική ανάπτυξη και την καλλιτεχνική ζωή στην πόλη παραμένει σταθερός. Γα ακόμη μία χρονιά, λοιπόν, προσκαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέατρο, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία τους και χωρίς καμία προϋπόθεση, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, συμμετέχοντας στις δράσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου.

Στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι παραδίδονται μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, κίνησης και φωνητικής. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται πάντα απογευματινές – βραδινές ώρες, ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές που συμμετέχουν στις προγραμματισμένες δράσεις.

Τα μέλη του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου έχουν άμεση επαφή με τη δραματική τέχνη μέσα από βιωματικές τεχνικές προσέγγισης και παρουσίασης, αλλά και με τη δημιουργία τουλάχιστον μίας θεατρικής παράστασης που πραγματοποιείται στο τέλος, με την ολοκλήρωση της σεζόν. Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία, έργα τόσο από το ελληνικό, όσο και από το ξένο δραματολόγιο, αλλά και σπουδαία κείμενα της λογοτεχνίας μας. Ποιητές όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μελετήθηκαν από τα μέλη του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου και έργα τους δραματοποιήθηκαν και αποδόθηκαν με τη μορφή θεατρικής παράστασης. Θεατρικοί συγγραφείς όπως ο Ηλίας Καπετανάκης, ο Γρηγόρης Ξενόπουλος, ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Παντελής Χορν, ο Γιώργος Διαλεγμένος και τραγικοί ποιητές, όπως ο Ευριπίδης, μέσω των παραστάσεων του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου έφτασαν και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού μας.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Σκενδεράνη 11 ή να καλούν στα τηλέφωνα 2421033692 και 2421025363 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου