ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικοπαιδαγωγικές δράσεις

μουσικοπαιδαγωγικές-δράσεις-757566

Μια καινούργια σχολική χρονιά αρχίζει. Το Ωδείο «Βόλου και Ν. Αγχιάλου» της Βάσως Κεχαΐδου – Κορφιάτη συνεχίζει τις μουσικοπαιδαγωγικές δράσεις του με υπεύθυνη διδασκαλίας τη μουσικοπαιδαγωγό Καίτη Καραχάλιου

Τα προγράμματα αρχίζουν τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και οι έγγραφες έχουν ξεκινήσει. Φέτος προγραμματίζονται μουσικόθεατρικές δράσεις με γονείς και παιδάκια 2 – 3 ετών, μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά 4 – 8 ετών και ετήσια σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Τα προγράμματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά, απευθύνονται σε ομάδες παιδιών 2 – 8 ετών, χωρισμένες ηλικιακά και με διαφορετική μουσική προσέγγιση.

Συγκεκριμένα διοργανώνονται μουσικόθεατρικές δράσεις με παιδάκια

2 έως 3 ετών μαζί με τους γονείς τους. Ένα μεικτό πρόγραμμα μουσικής, θεάτρου, εικαστικών και χορευτικών δράσεων δίνει τη δυνατότητα στους γονείς και τα παιδιά τους να περάσουν χαρούμενες στιγμές μαζί και να προσεγγίσουν αθέατες πλευρές του εαυτού τους ενδυναμώνοντας τη σχέση τους με τρόπο μοναδικό, ζώντας μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Μουσικές και ηχητικές εξερευνήσεις διοργανώνονται για παιδιά ηλικίας 4 ετών. Μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες, το τραγούδι, την κίνηση, τον λόγο, τον ρυθμό, την ακρόαση, το παιχνίδι, την επαφή με τις άλλες τέχνες, τα παιδάκια προσεγγίζουν χαρούμενα τον κόσμο της μουσικής και της τέχνης γενικότερα.

Η ομάδα που απευθύνεται σε 5χρονα παιδιά, θα ασχοληθεί σοβαρότερα με τις μουσικές έννοιες, θα γνωρίσει το πεντάγραμμο, τις ρυθμικές αξίες, τις νότες, θα μάθει να διαβάζει παρτιτούρες, να κάνει ενορχηστρώσεις και να παίζει τραγούδια στα μεταλλόφωνα και τα ξυλόφωνα του ωδείου, θα γίνει ορχήστρα, θα επενδύσει με ήχους και μουσικές τις ιστορίες της.

Η ομάδα μας που απαρτίζεται από παιδιά 6 ετών, θα προετοιμαστεί για τις μελλοντικές της μουσικές σπουδές όσο και για τη σωστή επιλογή του μουσικού οργάνου. Τα παιδιά θα μάθουν στο δικό τους μεταλλόφωνο να ανακαλύπτουν, να διαβάζουν και να παίζουν τραγούδια, θα γνωρίσουν παίζοντας και χαρούμενα σοβαρότερες μουσικές έννοιες που καλύπτουν όλο το φάσμα της πρώτης θεωρίας της μουσικής. Παράλληλα θα ασχολούνται ειδικότερα με όλα τα είδη μουσικής ώστε να συνειδητοποιήσουν με ποιο προτιμούν να εκφράζονται. Μέσα από καθημερινές συναυλίες και παρουσιάσεις μουσικών οργάνων θα δοκιμάσουν και τέλος θα επιλέξουν το όργανο της προτίμησής τους.

Τα μαθήματα και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσικό Εργαστήρι» της κ. Βάσως Κορφιάτη – Κεχαΐδου, στην οδό Μάνου Χατζιδάκι 30. Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για τα παιδικά τμήματα, όσο και για τα σεμιναριακά τμήματα ενηλίκων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6947196558 ή στο ωδείο στο τηλέφωνο 24210-47691.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου