ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεχωριστή συνάντηση της ορχήστρας –χορωδίας «Ιωνία»

ξεχωριστή-συνάντηση-της-ορχήστρας-χ-758392

Μία ιδιαίτερη μουσική και ερμηνευτική ξενάγηση πρόσφεραν στους φίλους της μουσικής παράδοσης προχθές το βράδυ η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Βασίλης Αγροκώστας, η ορχήστρα – χορωδία «Ιωνία» υπό τη διεύθυνση της Κορνηλίας Φραγκογιάννη και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Το μουσικό σχήμα που συγκροτήθηκε στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στην Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή ταλαντούχων μουσικών και εκκολαπτόμενων καλλιτεχνών, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ενώνοντας τις δυνάμεις του με σημαντικούς καλλιτέχνες.

Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης «Στα μονοπάτια της παράδοσης», μέσα από το διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας, «πήραν» τα λόγια, τις μουσικές και τα βήματα και ξύπνησαν θύμισες, που «έρχονται» από τη Θράκη, την Κρήτη, τα Επτάνησα και τη Μικρά Ασία.

Με σολίστ την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι φίλοι της μουσικής και της παράδοσης απόλαυσαν μία ξεχωριστή μουσική διαδρομή, που έφερε στο προσκήνιο εικόνες από τις αυλές των μικρών σπιτιών, με τις κεραμοσκεπές που μυρίζουν ακόμα βασιλικό, το άρωμα του τσίπουρου που πλανιέται στον αέρα, τους ήχους από το παρελθόν που ακούγονται στους δρόμους.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία στην εκδήλωση όλων των χορευτικών τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, τα οποία προσκλήθηκαν και δόθηκε η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν.

Το «παρών» στην προχθεσινή συναυλία έδωσαν ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος και η σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ήρα Κουρή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου