ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά γεμάτη μουσική

βραδιά-γεμάτη-μουσική-462609

Στην μουσική σκηνή της «Νυχτωδίας» θα εμφανιστεί ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αύριο Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 21.30. Η μελωδική βραδιά διοργανώνεται σε συνεργασία με το «Βάμμα Νυκτός» και περιλαμβάνει αγαπημένες δημιουργίες. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής. Η μουσική του συνήθως κατηγοριοποιείται στην «έντεχνη μουσική» και συνδυάζει στοιχεία ροκ, λαϊκής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Ο ίδιος έχει αναφέρει χαριτολογώντας σε συνέντευξή του ότι δεν είναι καλλιτέχνης έντεχνης μουσικής αφού θεωρεί τον εαυτό του άτεχνο. Παιδί της Θεσσαλικής γης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στον Τύρναβο του Νομού Λάρισας, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Α.Π.Θ, αλλά τον κέρδισε η μουσική.

Αναφερόμενος στην αυριανή εμφάνισή του στην «Νυχτωδία» ο αγαπημένος δημιουργός επισημαίνει χαρακτηριστικά «στο καταχείμωνο, λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου μου δίσκου «Ο Ελάχιστος Εαυτός»(ελπίζω όχι με τις ελάχιστες πωλήσεις), θα κάνω κάποιες εμφανίσεις και εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης,εκεί που τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν να παίξουμε μιας και το σχήμα που είχα και έχω είναι παραγωγής Μπεν Χουρ. Φέτος λοιπόν οργανώσαμε και μιά μικρή, ευέλικτη ομάδα κρούσης, που αποτελείται -πλην εμού- από τους:

Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα, πλήκτρα, φωνή), Δημήτρη Μυστακίδη (κιθάρα, λαούτο, φωνή), Αντώνη Μαράτο (μπάσο, κρουστά, ούτι κ.α.) και Ματούλα Ζαμάνη (φωνή, κρουστά). Ακουστικό και αρκετά διαφοροποιημένο το πρόγραμμα από τις καλοκαιρινές εμφανίσεις, μελετημένο για μικρούς χώρους, εύχομαι να μας φέρει στιγμές παρηγορίας και μέθεξης» καταλήγει ο σεμνός τραγουδοποιός.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου συνεργάζεται με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς. Στις ηχογραφήσεις, στις παραγωγές και στις συναυλίες του έχουν συμμετάσχει εκτός των άλλων οι Γιάννης Αγγελάκας (φωνή),Σωκράτης Μάλαμας (φωνή), Μάρθα Φριτζήλα (φωνή), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρες), Γιώργος Μπαντούκ Αποστολάκης (κιθάρες, πλήκτρα, φυσαρμόνικα), Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα), Δημήτρης Μπασλάμ (κοντραμπάσσο), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο, τζουράς), Φώτης Σιώτας (φωνή, βιολί, πλήκτρα), Παντελής Στόϊκος (τρομπέτα, καβάλ), Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά), Κώστας Παρίσης (κιθάρες), Τάσος Μισυρλής (τσέλο), Μιχάλης Χανιώτης (μπουζούκι) , Florian Micuta (πλήκτρα). Η αυριανή μουσική βραδιά περιλαμβάνει αγαπημένες μελωδικές στιγμές και το τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις είναι 24210 22101.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου