ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά με λόγο και μουσική

βραδιά-με-λόγο-και-μουσική-766836

Μουσικοθεατρική παράσταση απόψε στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, που φέρει τη σφραγίδα χαρισματικών δημιουργών, παρουσιάζεται απόψε Κυριακή 26 Αυγούστου στις 21.00 στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνονται με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στον αρχαιολογικό χώρο της βασιλικής Αγίου Δημητρίου στη Νέα Αγχίαλο και την αποψινή στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Η αποψινή εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Πρόκειται για μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στο έργο του γνωστού λογοτέχνη Νίκου Καββαδία. Ο γενικός τίτλος της εκδήλωσης είναι «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», βασισμένος στον γνωστό στίχο του ποιητή. Μελετώντας το χρονικό της ζωής του Καββαδία, επιλέχθηκαν ποιήματα, τραγούδια, αλλά και αποσπάσματα από τις επιστολές «Εν Πλω», του μεγάλου ποιητή, που αποπειρώνται να εκφράσουν το εσωτερικό τοπίο της ψυχής του, ακολουθώντας μια συνειρμική λογική, από τη γέννηση ώς τον θάνατό του.

Θα ακουστούν γνωστά τραγούδια, εκτελεσμένα με φρέσκια ματιά από τον Τόλη Κόκκινο, που έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια και τη διεύθυνση ορχήστρας, σε συνεργασία με την Μπέττυ Νικολέση, που επιμελήθηκε την επιλογή των ποιημάτων και κειμένων, αλλά και τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης. Εννέα καλλιτέχνες, μουσικοί και ηθοποιοί φιλοδοξούν να σας προσφέρουν τη συντροφιά τους, αλλάζοντας πολλές φορές ρόλους (ηθοποιοί τραγουδούν, μουσικοί ερμηνεύουν).

Ερμηνεύουν, τραγουδούν, παίζουν οι Βλάσης Ζώτης, Στράτος Μεγκές, Μπέττυ Νικολέση, Τόλης Κόκκινος, Δημήτρης Νάσσιος, Φάνης Παναγιώτόπουλος, Φίλιππος Ρέτσιος, Γιώργος Σταμούλης, Αγγελος Τσιριγωτάκης.

Η είσοδος για το κοινό στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου