ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

αφιέρωμα-στον-αλέξανδρο-παπαδιαμάντ-851206

Καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές βραδιές με τίτλο «…με μουσικές εξαίσιες με φωνές…» διοργανώνει η Λέσχη Βόλου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα, στις 8 το βράδυ, κατά την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2011 στην «Εξωραϊστική» Λέσχη Βόλου, που βρίσκεται στην οδό Ι. Καρτάλη 3, με τηλέφωνο 2421023365. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής : την 31η Φεβρουαρίου διοργανώνεται αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, την 28η Φεβρουαρίου στον Παυσανία Γκάλιο, την 28η Μαρτίου στον Μιχάλη Μπάστα και στις 2 Μαΐου στον Πέτρο Κυπριωτέλη.

Στην διάρκεια των προαναφερθεισών εκδηλώσεων ο Βασίλης Μητσάκης και η Αμαλία Γκιζά διαβάζουν, απαγγέλουν και τραγουδούν Έλληνες δημιουργούς και ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος με τον Κώστα Λιάπη, παρουσιάζουν το έργο τους. Κιθάρα παίζει ο Γιώργος Φουντούλης, ενώ θα ακουστούν τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Κουγιουμτζή και άλλων.

Θα παρουσιαστούν οι : Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, που φέτος τιμάται η επέτειος των 100 χρόνων από τον θάνατό του και τρεις Βολιώτες καλλιτέχνες, οι οποίοι βραβεύτηκαν στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του 1956 που προκήρυξε ο τότε δήμαρχος Βόλου Θεόδωρος Κλαψόπουλος. Πρόκειται για τους Παυσανία Γκάλιο, Μιχάλη Μπάστα και Πέτρο Κυπριωτέλη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου