ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου»

αν-θυμηθείς-τ-όνειρό-μου-464289

Μεγάλη συναυλία -αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή και στιχουργού Ν. Γκάτσου, προετοιμάζεται με ιδιαίτερη φροντίδα από το Δίκτυο «Περραιβία» που διαθέτει πολλά μέλη στον Βόλο, και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Δημήτρη Τσιαβέ. Η συναυλία με τίτλο «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 8 μμ στην αίθουσα «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη». Αξίζει να σημειωθεί ότι στίχους του Ν. Γκάτσου μελοποίησαν οι μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες όπως είναι ο Μ. Θεοδωράκης, ο Μ. Χατζιδάκις, ο Στ. Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, κ.ά. τραγούδια των οποίων θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ο Ν. Γκάτσος που γεννήθηκε στην Ασέα της Αρκαδίας το 1911, ήταν ο συνεχιστής μιας λησμονημένης παράδοσης, που ήθελε τον ποιητικό λόγο να απαγγέλλεται ή να τραγουδιέται. Αφού δημιούργησε την εμβληματική για τη σύγχρονη λογοτεχνία «Αμοργό», έγινε εκείνος που πρώτος έβαλε την ποίηση στο τραγούδι ,ανανεώνοντας με αυτόν τον τρόπο, παράλληλα και τα δύο εκφραστικά μέσα.

Η συγκεκριμένη συναυλία είναι η πρώτη μιας σειράς μεγάλων και ποιοτικών συναυλιών που θα δοθούν και σε άλλες πόλεις, σε συνεργασία με το Δίκτυο «Περραιβία» και τους δεκάδες Συλλόγους-μέλη του σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από τη Λάρισα και το Βόλο, δεδομένης της ιδιαίτερης ποιότητάς της και δείχνοντας τη μεγάλη μουσική υποδομή και παράδοση που διαθέτει η επαρχία Ελασσόνας. Στην επικείμενη συναυλία, την καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο Δημήτρης Τσιαβές, αφηγητής είναι ο Πέτρος Χατζήνας και σολίστ οι Θηρίμαχος Πάκας, Θάλεια Γκόλτσιου, Βαγγέλης Χριστόδουλος. Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημ. Μήτσιος, πιάνο, Τάσος Μήτσιος, κλασική κιθάρα, Αντώνης Βλαχογιώργος, ακουστική κιθάρα, Κώστας Αντωνίου, ακκορντεόν, Γιάννης Γκόγκος, μπουζούκι, Παναγιώτης Ζιώγας, μπουζούκι, Χρήστος Γελαδάρης, μπάσο, Παντ. Γεγγενίδης, τύμπανα, Δημ. Τσιαβές, πνευστά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας πραγματοποίησε πριν από δύο χρόνια μια εντυπωσιακή συναυλία στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Βόλου αφιερωμένη στην αξέχαστη Σοφία Βέμπο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, στην οποία τιμήθηκε ο Θεατρικός συγγραφέας Κ. Παπαπέτρος. Οι πρωτοβουλίες του Δικτύου «Περραιβία» θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται το έργο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής (Σύμβουλος είναι ο Παν .Κουνάδης) , που αφορά τη συγκέντρωση των έργων σύγχρονων μουσικών δημιουργών της επαρχίας Ελασσόνας. Στόχος είναι το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «Περραιβία» είναι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, να κυκλοφορήσει συλλεκτικό cd με δημιουργίες σύγχρονων καλλιτεχνών της Επαρχίας Ελασσόνας, οι οποίοι ασχολούνται με τη μουσική, τη σύνθεση, το στίχο και την ερμηνεία. Το συγκεκριμένο cd προβλέπεται να λάβουν μέρος γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες και όλα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου