ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τίμησαν εμβληματική προσωπικότητα

τίμησαν-εμβληματική-προσωπικότητα-782664

Αφιερωμένη σε δύο σημαντικά γεγονότα ήταν η συναυλία που διοργάνωσε προχθές ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας στο θερινό θέατρο του Βόλου. Οι διοργανωτές τίμησαν την συμπλήρωση 112 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου και ταυτόχρονα τα σαράντα χρόνια από τον θάνατο της εμβληματικής Σοφίας Βέμπο, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας, Απόστολος Ζαφειρόπουλος.

Τα αθάνατα τραγούδια της Θρακιώτισσας ερμηνεύτριας που έζησε στον Βόλο, απέδωσε η χαρισματική τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, συνοδεία ταλαντούχων μουσικών.

Δεκάδες Βολιώτες παραβρέθηκαν στην χθεσινή συναυλία μνήμης και τιμής, που αφιερώθηκε σε δύο ιστορικούς σταθμούς, με πρωταγωνιστές τα αθάνατα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, που παραμένουν επίκαιρα και γράφουν μέχρι σήμερα ιστορία.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου, αλλά και αρκετοί υπέρμαχοι της πολιτιστικής παρακαταθήκης της πολιτιστικής κληρονομιάς που άφησε η Σοφία Βέμπο, παραβρέθηκαν στην χθεσινή συναυλία και επιβράβευσαν με το θερμό τους χειροκρότημα τους διοργανωτές και παράλληλα τους δημιουργούς του Ιερού Ιδρύματος «Αγία Τριάδα» των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης.

Στην προχθεσινή συναυλία παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καλλιτέχνες, άνθρωποι του πολιτισμού και αρκετοί Αγχιαλίτες, που σιγοτραγούδησαν με συγκίνηση τα τραγούδια της Βέμπο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου