ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εξόρμηση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου

εξόρμηση-του-φιλοπρόοδου-συλλόγου-νέ-784436

Στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών εμφανίστηκε το Τμήμα Παρουσιάσεων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου με τραγούδια και χορούς της Μαύρης Θάλασσας, μετά από πρόσκληση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαθύκοιλου Φθιώτιδας.

Την αποστολή συνόδευσαν η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου καθώς και ο χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μπέας. Ενας τόπος 120 κατοίκων, με ένα πολιτιστικό σύλλογο ιδιαίτερα δραστήριο, που οργάνωσε και κατάφερε να γεμίσει το χωριό με επισκέπτες που ήρθαν για την εκδήλωση. Ένας σύλλογος, όπου στις αίθουσες του παλαιού Δημοτικού Σχολείου έχει δημιουργήσει ένα λαογραφικό μουσείο αξιομνημόνευτο. Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ, προσεγμένος ως την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Κυροδήμος, με μεράκι και όρεξη κατάφερε να δημιουργήσει ένα χορευτικό, που σ’ αυτό συμμετέχει -χωρίς υπερβολή-το μισό χωριό. «Ευχαριστούμε την πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαθύκοιλου για την τόσο ζεστή φιλοξενία, για την τόσο όμορφη βραδιά που ζήσαμε και όπως υποσχεθήκαμε.. θα ανταμώσουμε σύντομα» υπογραμμίζουν τα μέλη του χορευτικού της Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου